1 kooritud ja hakitud šalottsibul
4 sl oliiviõli
4 kooritud ja viilutatud küüslauguküünt
2 tl hakitud värsket rosmariini
2 tl hakitud värsket tüümiani
2 tl hakitud värsket salveid
24 viilutatud šampinjoni ("tavalise suurusega")
2 sl konjakit
2 sl sojakastet
400 g keedetud läätsesid
150 g röstitud Kreeka pähkleid
2 sl peedipüreed
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli, lisa šalottsibulad ja hauta klaasjaks.
Lisa küüslauk, hakitud maitseroheline ja viilutatud seened. Lisa konjak, tõsta kuumust.
Lisa sojakaste, siis alanda kuumust ja kuumuta tasasel tulel umbes 6 minutit. Tõsta pott tulelt. Lase jahtuda.
Pane seenesegu köögikombaini, lisa ülejäänud oliiviõli, keedetud läätsed, röstitud pähklid, peedipüree ja veidi musta pipart. Töötle ühtlaseks, siis lisa vajadusel veel konjakit või soola-pipart.
Pane saadud määre klaaspurki ja pane mõneks tunniks külmkappi maitsestuma.
Serveeri koos röstitud (juuretise)saiaviiludega.
Retsept siit.
Alexis Gauthieri vegan faux gras
Taimne alternatiiv foie gras pasteedile. Alexis Gauthier (s. 1973) on Prantsuse kokk, kes töötab Londonis Inglismaal.