Alexis Gauthieri vegan faux gras

Taimne alternatiiv foie gras pasteedile. Alexis Gauthier (s. 1973) on Prantsuse kokk, kes töötab Londonis Inglismaal.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kooritud ja hakitud šalottsibul

4 sl oliiviõli

4 kooritud ja viilutatud küüslauguküünt

2 tl hakitud värsket rosmariini

2 tl hakitud värsket tüümiani

2 tl hakitud värsket salveid

24 viilutatud šampinjoni ("tavalise suurusega")

2 sl konjakit

2 sl sojakastet

400 g keedetud läätsesid

150 g röstitud Kreeka pähkleid

2 sl peedipüreed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli, lisa šalottsibulad ja hauta klaasjaks. 

Lisa küüslauk, hakitud maitseroheline ja viilutatud seened. Lisa konjak, tõsta kuumust.

Lisa sojakaste, siis alanda kuumust ja kuumuta tasasel tulel umbes 6 minutit. Tõsta pott tulelt. Lase jahtuda. 

Pane seenesegu köögikombaini, lisa ülejäänud oliiviõli, keedetud läätsed, röstitud pähklid, peedipüree ja veidi musta pipart. Töötle ühtlaseks, siis lisa vajadusel veel konjakit või soola-pipart. 

Pane saadud määre klaaspurki ja pane mõneks tunniks külmkappi maitsestuma. 

Serveeri koos röstitud (juuretise)saiaviiludega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR