7,5 dl päevavanust tahkemat saia
3,75 dl piima
4 sl oliiviõli
6 viilutatud küüslauguküünt
0,5 tl tšillihelbeid
1,25 dl hakitud sibulat
170 g Itaalia salaamit (nt soppressata)
125 ml kuiva valget veini
2 sl hakitud värsket peterselli
1 muna
1,25 dl riivitud Pecorino Romano juustu
Lisaks:1-1,3 kg veiseliha
3 sl oliiviõli
3,75 dl Itaalia stiilis riivsaia
Kaste:7,5 dl tomatikastet
2,5 dl veisepuljongit
Praadimiseks:3 sl oliiviõli
Serveerimiseks:Valmista esmalt täidis. Rebi tahke sai väikesteks tükkideks ja sega piimaga. Lase 10 minutit paisuda, siis pigista võimalikult kuivaks ja tõsta saiapudi kõrvale.
Kuumuta suures potis õli, lisa tšillihelbed ja kuumuta 2-3 minutit, kuni õli on kuum. Lisa küüslauguviilud ja hakitud sibul ning hauta paar minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul veidi pehmeneb.
Lisa hakitud salaami ja prae segades 2 minutit.
Nüüd lisa valge vein, tõsta kuumust ja keeda 1/2 võrra kokku (umbes 2-3 minutit). Siis sega juurde parmesan.
Keera tuli kinni, lisa saiapudi ja sega kõik ühtlaseks. Siis sega juurde muna, riiivitud juust ja vajadusel veel riivsaia. Lase segul toatemperatuurini jahtuda.
Lõika veiseliha õhukesteks viiludeks, siis tambi lihahaamriga umbes 6 mm paksusteks ristkülikuteks.
Aseta igale lihalõigu keskele umbes 2 sl saiapudisegu, määri see laiali ja suru vastu liha. Keera rulli, alustades kitsamast küljest. Kinnita soovi korral 2-3 puutikuga.
Kuumuta suures kõrgete servadega pannis tomatikaste ja veiselihapuljong.
Kuumuta teisel praepannil oliiviõli tuliseks.
Pintselda iga liharull oliiviõliga ning veereta riivsaias. Siis tõsta praepannile ja pruunista ümberringi oliiviõlis. Pruunistatud liharullid tõsta tomatikastme sisse. Lase 30-40 minutit podiseda.
Serveeri näiteks kartulipudruga või polentaga või makaronidega.
Retsept mugandatud siit.
Braciole della Nonna
"Braciole" on Itaalia-Ameerika ning Itaalia-Austraalia köögis armastatud roog, kus täidetud praetud veiseliharulle hautatakse tomatikastmes. Kasuta näiteks tagaosa pähklitükki (top round, flank steak, skirt steak, sirloin).