Huli huli kana

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

24 luu ja nahata kanakintsutükki

Marinaad:

220 g pruuni suhkrut

180 ml ketšupit

180 ml vähendatud soolasisaldusega sojakastet

80 ml šerrit või kanapuljongit

2,5 tl riivitud ingverijuurt

1,5 tl riivitud küüslauku

Valmistamine

Sega marinaadiained väikeses kausis, kuni suhkur on lahustunud. Pane 300 ml marinaadi kinnisesse purki ja pane külmkappi ootele (sellega pintseldad kanatükke grillimise ajal).

Pane kanakintsuliha suurde karpi, kalla peale marinaad. Pööra kanatükke marinaadis, nii et need oleksid ühtlaselt kaetud. Pane kinnises karbis külmkappi maitsestuma 8 tunniks või üle öö. 

Kui oled grillimiseks valmis, siis nõruta kanatükid marinaadist. 

Küpseta kanatükid grillrestil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Selleks kulub 6-8 minutit ühelt ja 6-8 minutit teiselt poolt. Viimase 5 minuti jooksul pintselda kõrvale pandud majoneesiga. 

NIpid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.
  • "Huli huli" tähendab Hawaiil pööramist. Tavaliselt tuleb kanatükke grillides mitu korda ringi pöörata. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR