24 luu ja nahata kanakintsutükki
Marinaad:220 g pruuni suhkrut
180 ml ketšupit
180 ml vähendatud soolasisaldusega sojakastet
80 ml šerrit või kanapuljongit
2,5 tl riivitud ingverijuurt
1,5 tl riivitud küüslauku
Sega marinaadiained väikeses kausis, kuni suhkur on lahustunud. Pane 300 ml marinaadi kinnisesse purki ja pane külmkappi ootele (sellega pintseldad kanatükke grillimise ajal).
Pane kanakintsuliha suurde karpi, kalla peale marinaad. Pööra kanatükke marinaadis, nii et need oleksid ühtlaselt kaetud. Pane kinnises karbis külmkappi maitsestuma 8 tunniks või üle öö.
Kui oled grillimiseks valmis, siis nõruta kanatükid marinaadist.
Küpseta kanatükid grillrestil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Selleks kulub 6-8 minutit ühelt ja 6-8 minutit teiselt poolt. Viimase 5 minuti jooksul pintselda kõrvale pandud majoneesiga.
Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Huli huli kana