Ahjukana 'liblikas' miso ja sojaga

Nigella Lawsoni retsept. Lase kanatükkidel üle öö marinaadis maitsestuda, siis on tulemuseks eriti maitseküllane roog.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve kana (u 1,75 kg)

1 sl õli

2 tl röstitud seesami õli

4 tl magusat valget miso-pastat

1 sl sojakastet

2 tl kalakastet

1 sl riivitud ingverijuurt

1 hakitud suur küüslauguküüs

2 tl seesamiseemneid

Valmistamine

Valmista esmalt ette "kanaliblikas" - juhised leiad siit.

Sega õli, 1 tl seesamiõli, misopasta, sojakaste, kalakaste, ingver ja küüslauk väikeses kausis. Määri marinaad kanale, nii et see oleks üleni seguga kaetud. (Võid panna kana toidu säilitamiseks sobiva kilekoti sisse, lisada marinaadi ja koti sedasi liigutada, et marinaad ühtlaseks jaotuks). Kata kinni ja pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma. 

Tõsta kana külmkapist välja ning aseta ahjupannile, rind ülal, kalla peale kogu marinaad. Lase toatemperatuurini soojeneda. 

Kuumuta ahi 200°C. Kata kana fooliumiga, siis küpseta 45 minutit 200-kraadises ahjus. 

Võta kana ahjust välja, eemalda foolium ning tõsta lusika abil pannimahlad kanale. Nirista peale 1 tl seesamiõli, puista peale seesamiseemned. 

Pane uuesti ahju ning küpseta veel 20 minutit 200-kraadises ahjus. Selle ajaga peaks kananahk kenasti sügavkuldne olema ja kana läbinisti küps.

Lõika kana tükkideks ja serveeri, peale kalla kuldpruun praeleem. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet.

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR