Tai kartulikarri

Varajaste kartulitega taihõnguline roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
55 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g väikeseid varajasi kartuleid

2 punast tšillikauna

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

2,5 cm jupp ingverijuurt

1 küüslauguküüs

75 g paksu kookoskoort (creamed coconut)

300 ml keeva vett

1 sl õli

1 suur punane paprika

175 g suhkruherneid

Tai basiilikut või tavalist basiilikut

Serveerimiseks:

(jasmiini) riisi

Valmistamine

Pese kartulid hoolega puhtaks, siis keeda soolaga maitsestatud vees küpseks (u 15 minutit). Nõruta.

Kartulite keetmise ajal lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned. Koori ingverijuur ja haki peeneks. Koori küüslauguküüs ja lõika pooleks. Eemalda paprikalt seemned ja lõika kaun ampsusuurusteks tükkideks. Puhasta suhkruhernekaunad. 

Pane tšillikaunad, vürtsid, ingver, küüslauk, kookos ja keev vesi köögikombaini ja töötle ühtlaseks seguks. 

Kuumuta potis õli. Lisa paprikatükid ja prae 5 minutit, kuni paprika on pehmenenud. 

Lisa nõrutatud kartulid ja köögikombainis püreestatud vürtsileem. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja siis hauta tasasel tulel u 20 minutit. Kui hautis kipub kuivale jääma, lisa veel veidi vett.

Lisa suhkruhernekaunad ja kuumuta veel 5 minutit. 

Kaunista basiilikulehtedega, serveeri jasmiiniriisiga. 

Allikas: Bella Cookbook (Thai new potato curry, May/June 2004)

LISA KOMMENTAAR