500 g väikeseid varajasi kartuleid
2 punast tšillikauna
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
2,5 cm jupp ingverijuurt
75 g paksu kookoskoort (creamed coconut)
300 ml keeva vett
1 sl õli
1 suur punane paprika
175 g suhkruherneid
Tai basiilikut või tavalist basiilikut
Serveerimiseks:(jasmiini) riisi
Pese kartulid hoolega puhtaks, siis keeda soolaga maitsestatud vees küpseks (u 15 minutit). Nõruta.
Kartulite keetmise ajal lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned. Koori ingverijuur ja haki peeneks. Koori küüslauguküüs ja lõika pooleks. Eemalda paprikalt seemned ja lõika kaun ampsusuurusteks tükkideks. Puhasta suhkruhernekaunad.
Pane tšillikaunad, vürtsid, ingver, küüslauk, kookos ja keev vesi köögikombaini ja töötle ühtlaseks seguks.
Kuumuta potis õli. Lisa paprikatükid ja prae 5 minutit, kuni paprika on pehmenenud.
Lisa nõrutatud kartulid ja köögikombainis püreestatud vürtsileem. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja siis hauta tasasel tulel u 20 minutit. Kui hautis kipub kuivale jääma, lisa veel veidi vett.
Lisa suhkruhernekaunad ja kuumuta veel 5 minutit.
Kaunista basiilikulehtedega, serveeri jasmiiniriisiga.
Allikas: Bella Cookbook (Thai new potato curry, May/June 2004)
Tai kartulikarri
Varajaste kartulitega taihõnguline roog.