Pommu-bulgogi

Bulgogi tehakse tavaliselt veiselihast, aga siin on lihavaba magus-soolane roog Korea köögist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud väiksem sibul

3 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud talisibul

4 sl riisisiirupit või 2 sl suhkrut

1 sl sojakastet

2 tl gochugaru tšillipulbrit

1 tl röstitud seesami õli

soola

500 g (Korea) pommut e. baklažaani

1 sl õli

1 tl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Sega kausis hakitud sibul, küüslauk, talisibul, riisisiirup/suhkur, sojakaste, gochugaru, seesamiõli ja 0,5 tl soola hoolega. 

Lõika pommu 8-9 cm juppideks, siis 1 cm x 0,6 cm pulkadeks. Pane suurde kaussi, lisa 2 tl soola. Sega läbi ja siis lase 20 minutit seista, iga 5 minuti tagant pommukange raputades.

Loputa siis pommuviilud, nõruta hoolega ning pigista liigne niiskus välja. Tõsta seejärel marinaadi hulka. Sega hoolega, lase jahedas 30 minutit maitsestuda. 

Kuumuta õli paksupõhjalisel praepannil tugevamal tulel, kalluta panni, et see oleks ühtlaselt õliga kaetud. 

Laota marineeritud baklažaanikangid ühekordse kihina pannile. Prae paar minutit, kuni pommu on põhjast  kergelt pruunistunud. Pööra spaatli või köögitangide abil ringi ja küpseta ka teiselt poolt 2-3 minutit. Siis alanda kuumust ja küpseta veel 5-6 minutit, pommuviile aeg-ajalt pöörates ja spaatliga vastu panni surudes, kuni see on läbinisti küps ja liigne marinaad on kokku keenud. 

Tõsta pommuviilud vaagnale, puista peale seesamiseemned. Serveeri soojalt või külmalt. 

Nipid ja soovitused:

  • Roa võib kuni 3 päeva varem valmis teha. Säilita õhukindlas karbis jahedas. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR