Kaerahelberuudud soolakaramelliga

"Flapjack" on brittide küpsetatud kaerahelbemaius. Küpsetatakse ahjuplaadi peal ja lõigatakse pärast ruutudeks või ristkülikukujulisteks batoonideks. Koostises on alati kaerahelbed, rasvaine, pruun suhkur ja tihti ka kuldne siirup.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

200 g heledat muscovado suhkrut

100 ml piima

1 muna

175 g nisujahu või speltapüüli

1 tl küpsetuspulbrit

175 g neljaviljahelbeid - või segu, kus on

kaerahelbeid või odrahelbeid või rukkihelbeid või speltahelbeid

3 sl heledat siirupit (golden syrup)

2 tl vanilliekstrakti

2 tl meresoola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Vooderda 20 cm x 30 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Kuumuta potis või, suhkur ja piim, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt, siis sega juurde ülejäänud ained. 

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni flapjack on kuldpruun. 

Alison Lea-Wilsoni retsept (Salted caramel flapjacks) ilmus briti ajalehes The Guardian, 12.01.2013

LISA KOMMENTAAR