500 g eri värvi kirsstomateid
2 hakitud küüslauguküünt
6 sl külmpressitud oliiviõli + veel veidi pintseldamiseks jne
2 sl väga head palsamiäädikat
punt värsket basiilikut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1 väike või 0,5 suuremat focaccia't
90 g värsket rukolat
2 x 200 g burrata juustu või head Mozzarella di Bufala juustu
2 sl röstitud piiniaseemneid
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180°C. Pane kirsstomatid ja küüslauk ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja jahvata musta pipart. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, siis nirista peale palsamiäädikas ja lase jahtuda.
Rebi basiilikulehed, pane mõned lehed kaunistamiseks. Ülejäänud basiilikulehed pane köögikombaini või kannmikserisse, lisa riivitud sidrunikoor, 6 sl oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Püreesta ühtlaseks õliks. (Seda võib ka uhmris teha).
Kuumuta grill. Lõika focaccia viiludeks, pintselda oliiviõliga ja grilli mõlemalt poolt kuldseks.
Laota vaagnale rukolalehed, siis tõsta peale röstitud tomatid. Aseta burrata vaagnale, murra katki. Nirista peale basiilikuõli ja puista peale röstitud piiniaseemned ja basiilikulehed.
Kõrvale paku röstitud focaccia-viile.
Retsept siit.
Tomati-burrata salat basiilikuõliga
Komponente on vähe, aga need peavad olema väga kvaliteetsed.