Burrata röstitud tomatitega

Elegantne suvine eelroog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g poolitatud kirsstomateid

1 viilutatud suur küüslauguküüs

3 sl külmpressitud oliiviõli + veel veidi niristamiseks

1 sl palsamiäädikat

värsket basiilikut

0,5 sidruni mahl ja riivitud koor

100 g burrata juustu või pühvlipiima Mozzarella juustu

1 sl röstitud piiniaseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Pane poolitatud kirsstomatid väikesele ahjupannile, lisa viilutatud küüslauk. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Sega kergelt läbi. Siis küpseta 45 minutit.

Võta ahjust väljam nirista peale balsamico ja lase jahtuda. 

Püreesta mini-köögikombainis või kannmikseris basiilikulehed, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.

Jaota röstitud kirsstomatid kahele taldrikule, jaota burrata juust tomatitele.. Puista peale piiniaseemned, nirista peale basiilikuõli. Puista peale veel mõned basiilikulehed ning jahvata veskist veidi musta pipart kõige otsa. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR