15 g võid
2 sl suhkrut
50 g pekanipähkleid
3 küpset nektariini
4 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
1 tl vedelat mett
2 x 100 g burrata juustu palli
70 g rukolat
peotäis basiilikulehti
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Kuumuta või ja suhkur väikesel praepannil keskmisel kuumusel, kuni või on sulanud. Lisa pekanid ja sega, kuni need on suhkruse võiga koos. Siis kuumuta segades veel 5 minutit, kuni pähklid on krõbedad ja karamellised.
Kummuta küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Siis haki jämedalt.
Lõika nektariinid pikuti pooleks, eemalda kivi ja siis lõika mõlemad nektariinipoolikud neljaks (kokku saad 3x8 nektariinisektorit).
Kuumuta grillpann tugeval tulel. Pintselda nektariinidele veidi oliiviiõli. Grilli neid 1-2 minutit ühelt poolt ja 1-2 minutit teiselt poolt, kuni nektariiniviilud on grillitriibulised ja karamelliseerunud. Tõsta vaagnale ootele.
Vispelda 4 sl oliiviõli, balsamico ja mesi omavahel, maitsesta soola-pipraga.
Aseta burrata juustupallid grillitud nektariinide vahele, siis lõika lahti. Säti vaagnale ka rukolalehed ja basiilikulehed. Nirista peale vinegrettkaste, puista peale pekanid ja riputa peale veidi tšillihelbeid.
Serveeri.
Retsept siit.
Grillitud nektariinid burrata'ga
Tõeliselt südasuvine salat!