Piprased pinto-oad

USA lõunaosariikidest pärit retsept. Sobib igasugu grilliroogade lisandiks.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl nisujahu

30 g võid

300 ml veisepuljongit

50 ml õunaäädikat

1 sl Worcesteri kastet

2 sl mett

2 tl tumedat muscovado suhkrut

2 loorberilehte

1 tl musta pipara teri

3 x 400 g konservitud pino ube

Valmistamine

Kuumuta suurel praepannil keskmisel tulel jahu ja võid, kuni saad ühtlase jahupasta (roux). Jätka kuumuatamist, kuni segu on kuldpruun, sega pidevalt. 

Sega juurde puljong, äädikas, Worcestershire kaste, mesi, suhkur, loorberileht ja pipar, siis maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, lase 2-3 minutit podiseda. 

Siis lisa nõrutatud Pinto oad ja kuumuta veel 10 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Roa võib 1-2 päeva varem valmis teha. Säilita külmkapis, kuumuta enne serveerimist. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR