Kalifornia Burrito

USAst San Diegost pärit burrito, mille sisse on keeratud ka kuumad friikartulid. Usutavasti valmistas esimese sellise burrito 1980. aastal üks San Diegos asuv Mehhiko "Taco Shop".

Kogus
ühele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

115 g tükeldatud grillitud veiseliha (carne asada)

20 peenikest friikartulit

2 sl kreemjat guacamole't

2 sl hapukoort

5 sl riivitud Mehhiko juustu

4 sl salsa-kastet

1 sl hakitud värsket koriandrit

1 sl hakitud tavalist sibulat või punast sibulat

1 suur nisutortilja (u 30 cm)

Valmistamine

Valmista esmalt Carne Asada. Valmista salsa/pico de gallo. Valmista guacamole. Küpseta friikartulid. 

Kuumuta tortiljat süte kohal veidike, et see pehmeneks. 

Määri tortilja keskele ristkülikukujuliselt avokaadokreem ja selle peale hapukoor. 

Tõsta peale Carne Asada, selle peale friikartulid. 

Tõsta peale riivitud juust, salsa/pico de gallo, hakitud sibul ja hakitud koriander.

Pööra servad täidise peale, seejärel keera burrito rulli. Pane 1 minutiks mikrolaineahju, et juust sulaks. 

Naudi. 

Nipid ja soovitused:

  • Carne Asada asemel võid küpsetada sirloin-steigi, mis on maitsestatud soola, pipra ja küüslaugupulbriga. Grilli/küpseta ja lõika seejärel õhukesteks viiludeks. 
  • Kui loed kaloreid, siis küpseta friikartulid ahjus ja ära friti neid õlis. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR