Vegetaarlastele ja veganitele sobiv jambalaya ehk kuulus roog Cajuni köögist. Riis on siin asendatud bulgurnisuga.
1 tl maisiõli
2.5 dl hakitud sibulat
1.25 dl hakitud varssellerit
1.25 dl hakitud rohelist paprikat
2 peenestatud küüslauguküünt
2.5 dl salsa-kastet
2.5 dl tomatikastet
2.5 dl bulgur-nisu
0.5 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
0.25 tl tšillipulbrit
1.25 dl aedviljapuljongit
500 g pinto konservube
2.5 dl külmutatud maisi
Kuumuta suurel pannil õli. Lisa sibul, seller, roheline paprika ja küüslauk. Hauta aeg-ajalt segades 4-5 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Sega juurde tomatikaste, salsa-kaste, bulgur-nisu, tüümian, tšillipulber ja pool aedviljapuljongist.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust tasase podinani. Kata pann kaanega ja hauta 10 minutit.
Sega juurde konservoad, mais ja ülejäänud puljong. Kata kaanega ja hauta 5-10 minutit, kuni bulgur-nisu on pehme. [Retsept on mugandatud raamatust 'The New Vegetarian Cuisine Cookbook']
Suurepärane! Soovitan väga. Puljongit on mul aga alati palju rohkem läinud.
Jambalaya bulgur-nisuga (vegetaarversioon)
Vegetaarlastele ja veganitele sobiv jambalaya ehk kuulus roog Cajuni köögist. Riis on siin asendatud bulgurnisuga.