Jambalaya bulgur-nisuga (vegetaarversioon)

Vegetaarlastele ja veganitele sobiv jambalaya ehk kuulus roog Cajuni köögist. Riis on siin asendatud bulgurnisuga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tl maisiõli

2.5 dl hakitud sibulat

1.25 dl hakitud varssellerit

1.25 dl hakitud rohelist paprikat

2 peenestatud küüslauguküünt

2.5 dl salsa-kastet

2.5 dl tomatikastet

2.5 dl bulgur-nisu

0.5 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

0.25 tl tšillipulbrit

1.25 dl aedviljapuljongit

500 g pinto konservube

2.5 dl külmutatud maisi

Valmistamine

Kuumuta suurel pannil õli. Lisa sibul, seller, roheline paprika ja küüslauk. Hauta aeg-ajalt segades 4-5 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Sega juurde tomatikaste, salsa-kaste, bulgur-nisu, tüümian, tšillipulber ja pool aedviljapuljongist.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust tasase podinani. Kata pann kaanega ja hauta 10 minutit.
Sega juurde konservoad, mais ja ülejäänud puljong. Kata kaanega ja hauta 5-10 minutit, kuni bulgur-nisu on pehme.

[Retsept on mugandatud raamatust 'The New Vegetarian Cuisine Cookbook']

LISA KOMMENTAAR

Mari
postitatud 11.10.2014 16:43

Suurepärane! Soovitan väga. Puljongit on mul aga alati palju rohkem läinud.