250 ml keefirit
250 ml taimeõli
1,5 tl valge veini äädikat
1,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
360 g nisujahu (u 6 dl)
1 tl söögisoodat
1 punt rohelist sibulat või talisibulat
1 punt tilli
1 punt hapuoblikaid
2 muna
värskelt jahvatatud musta pipart
Sega suurs kausis keefir, 1,5 tl õli, veiniäädikas, suhkur ja 1,5 tl soola. Siis sega hulka jahu ja sooda ning sega ja sõtku, kuni saad pehme taina. Jaota tainas 4 tainapalliks, kata puhta köögirätiga.
Täidise jaoks sega kausis hakitud roheline sibul, hakitud till, hakitud oblikas, munad, sool-pipar.
Puista tööpind kergelt jahuga üle. Võta üks tainapall korraga ning rulli see umbes 20 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainaketta keskele veerand täidisest, siis voldi kõik küljed sedasi sisse, et saad 10 cm suuruse ruudu, liitekohad näpista tugevasti kokku.
Rulli saadud tainaruut u 15 cm suurusega ruuduks, siis murra kõik nurgad keskele kokku.
Siis rulli uuesti 15 cm suurusega heksagooniks ehk kuusnurgaks. Kata köögirätikuga.
Täida ja vormi samal moel veel 3 pirukat.
Kuumuta ülejäänud õli (u 240 ml) u 30 cm läbimõõduga pannil. Prae üks pirukas korraga pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ja kuni täidis on läbi küpsenud (selleks kulub u 6 minutit).
Tõsta valmis pirukas metallrestile tahenema ning prae samal moel ka ülejäänud pirukad.
Serveeri soojalt.
Retsept siit (vt ka samm-sammult pilte).
Moldova tilli-oblikapirukad (placinte)
Armastatud ukraina-briti toidukirjutaja Olia Herculese retsept.