Armastatud salatikaste/dipikaste USAs. Enamasti sisaldab kaste majoneesi, hapukoort, ürte (harakputk, murulauk, estragon) anšoovist, sidrunimahla ja pipart. Kastme ajalugu ulatud eelmise sajandi algusesse - 1923. aastal valmistas San Francisco "Palace" hotelli peakokk Philip Roemer sellist rohelist kastet etenduses "The Green Goddess" mänginud Georg Arlissi auks. Esimene retsept ilmus 1948. aastal,
Pane köögikombaini jogurt, hakitud maitseroheline, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, oliiviõli, kapparid, küüslauk, sool ja pipar. Töötle ühtlaseks, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Serveeri dipina või sega näiteks salatilehtedega.
Nipid ja soovitused:
Külmkapis säilib kaste kuni 5 päeva.
Kreeka jogurti asemel võib võtta ka majoneesi ja hapukoore segu samas mahus või kasutada majoneesi ja kreeka jogurti segu.
Kindlasti peaks lisama peterselli, murulauku ja estragoni. Muud ürdid on soovituslikud. Algretseptis olevat olnud rohelise tooni andjaks roheline sibul ja ürt-allikkerss.
Mõned kokad lisavad ka veidi anšooviseid. Võta 2 tl anšoovisepastat või 2-4 anšoovisefileed. Umami-noodi saab lisada ka hoopis 1 tl valge misopastaga, siis sobib kaste ka taimetoitlastele.
Green Goddess Dressing
Armastatud salatikaste/dipikaste USAs. Enamasti sisaldab kaste majoneesi, hapukoort, ürte (harakputk, murulauk, estragon) anšoovist, sidrunimahla ja pipart. Kastme ajalugu ulatud eelmise sajandi algusesse - 1923. aastal valmistas San Francisco "Palace" hotelli peakokk Philip Roemer sellist rohelist kastet etenduses "The Green Goddess" mänginud Georg Arlissi auks. Esimene retsept ilmus 1948. aastal,