Imelihtne majonees

Kui klassikalist majoneesi tehakse vispliga segades ja käemuskleid proovile pandes, siis saumikseri abil saab teha veidi sohki :) Majonees valmib hetkega ning selle tegemiseks on vaja saumikserit.

NB! Kui soovid kasutada oliiviõli, siis ära vali külmpressitud (extra virgin) oliiviõli, kuna see läheb saumikseriga "lõigates" kibedaks. 

Kogus
250 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
mõned minutid
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 muna (M või L)

1 tl kanget (Dijoni) sinepit

1 sl sidrunimahla

sool ja musta pipart

2.5 dl mahedamaitselist õli

Valmistamine

NB! KÕIK AINED PEAVAD OLEMA TOASOOJAD!

Majoneesi valmistamiseks on vaja kõrget anumat - nt saumikseri kannu. Pane kannu põhja esmalt muna, siis sinep ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale õli.

Nüüd pane saumikser kannu nii, et mikseri otsik kataks muna. Lülita saumikser sisse ja hoia paigal, kuni näed, et kannu põhja hakkab hele paks kaste tekkima. Nüüd tõsta aeglaselt saumikserit ülespoole, nii et kogu õli seguneks ülejäänud ainetega ühtlaseks paksuks majoneesiks.

Ja ongi valmis :) Timmi maitse vastavalt vajadusele soola, pipra, sidrunimahla või sinepiga parajaks.

VAATA KA VIDEORETSEPTI Nami-Nami Youtube kanalis!

LISA KOMMENTAAR

kolhoositar
postitatud 26.07.2011 11:42

Väga lihtne retsept ja õnnestus esimesel korral. Tegin Dijoni meesinepiga, sai natuke magusapoolsem majonees.

Nora
postitatud 04.08.2011 12:22

Esimesel korral läks midagi untsu, st tekstuur jäi vedel - aga tegin ka tavalise väga vana, aga armsa käsimikseriga. :) Teisel korral saumikseriga tehes tuli väga hea - õli kogust siiski vähendasin. Kindlasti läheb kordamisele, sest kodune majonees on siis ehe ja maitsev! :)

Maire
postitatud 16.05.2012 13:39

Mina proovisin esimest korda- tundus veidi võõra maitsega- panin veidi suhkrut lisaks. Sobis hästi.

nata
postitatud 19.12.2018 11:37

mina panin matuke mett ja põltsama sinepit tuli nii hea et söö või paljalt leiva peal

Kärt
postitatud 11.07.2012 10:02

Selle õpetuse järgi tehes tuleb niivõrd hea majonees, et pärast video postitamist eelmisel suvel me pole poest majoneesi ostnud :)

Karin A. @ FB
postitatud 11.07.2012 18:10

Mees enam poemajoneesiga kartulisalatit teha ei luba ja väike tirts nõuab ka nami-Pille majoneesi. Ma panen majoneesi lisaks veel ühe küüslauguküüne ka

Kokkaja
postitatud 30.10.2012 15:59

Minul tõsine mure selle majoneesiga. No kangesti tahaks ka isetehtud majoneesi, aga ei õnnestu. Mida ma valesti teen? Segu ei lähe paksuks nii nagu video pealt näha, lausa 60 s saad majoneesi, minul see ei õnnestu.

Pille
postitatud 31.10.2012 16:17

<b>Kokkaja</b> - esimene küsimus - kas Sul on KÕIK komponendid ühtlaselt toasoojad? Ja koguseid Sa muutnud ei ole? Kas üks kord läks nässu või pidevalt läheb nässu?

Kokkaja
postitatud 02.11.2012 20:17

Esimest korda ei olnud toasoojad, siis seepärast ei läinudki paksuks.Teisel korral olid asjad kõik toasoojad ja kogused nii nagu retseptis antud ja ikka ei läinud paksuks. Peaks vist siis kolmandat korda veel proovima.

Tom
postitatud 06.12.2017 15:41

Proovisin kolm korda seda saumikseri värki , viskasin lusika koos mikseriga nurka. Võtsin vispli ! Mingit toasooja muna ega midagi , kõik kenasti paks ja maitsev . Kõik muna, sool sinep, pipar ja sidrunimahl klopi algul segi ja siis natukese haaval õli juurde . Algul sorts õli ja , kui seejuba pakseneb siis lisad järgmise sortsu . Panin tavalist päevalille õli sest peened oliiviõlid andsid rääsunud ja kibeda maitse .

Kairit
postitatud 05.05.2013 18:36

Panin sinepi asemel ühe küüslauguküüne ja imehea krehvtine kraam valmis paari minutiga.

Julia
postitatud 22.09.2014 08:12

Aga oskab keegi öelda, kui kaua säilib isetehtud majonees?

kodune
postitatud 29.09.2014 16:20

Isetehtud majonees kõlbab kuskil nädal aega tarvitada

Teevi
postitatud 06.01.2015 20:45

Proovisin ka just esimest korda teha ja ulme, õnnestus! Käed värisesid küll veidi, et no kuidas küll... Aga toimis! Enam lihtsam ei saa ju olla :) Kasutasin riisiõli.

Nele
postitatud 22.01.2015 19:56

Esimest korda tegin majoneesi suvel vist ja siis õnnestus kõik super-hästi - sain tulemuseks superhea paksu kreemja majoneesi (kuigi koostisained ei olnud küll kõik toasoojad). Teine kord jäi ainult vedel õlisegu, olin täitsa hämmingus ja õnnetu, hea kraam kõik kraanikausist alla. Täna tegin kolmandat korda ja majonees tuli selline poolkreemjas, aga kaugeltki mitte selline nagu esimene kord. Aru ei saanud tükk aega, mida ma valesti teen. Nüüd lugesin uuesti retsepti ja siis sähvatas, et esimene kord tegin ju saumiksriga!!!, nagu ka retseptis kirjas, aga teine kord panin automaatselt miksrile hoopis vispliotsiku ja täna oli ka vispel. Nii et saladus murtud. Tuleb ikka retsepti korralikult lugeda :)

Brun
postitatud 18.05.2015 21:31

Olen seda teinud kümneid ja kümneid kordi, iga kord on väga hästi õnnestunud. Kuni.... tegin seda maakodus, ja jäi natuke vedelaks. Hulk aega mõtlesin, mis valesti läks, sest kõik komponendid olid toasoojad. Lõpuks taipasin - purgi võtsin ma ju külmast sahvrist! Nii et ka anum peab olema toasoe ;)

Victoria
postitatud 18.08.2015 12:58

Kas võib ka kanepiõli kasutada?

Diana
postitatud 15.08.2016 09:23

USKUMATU...tegin elus esimest korda ise majoneesi, aega kulus alla minuti ja tulemus on vaimustav! No tõesti, palju parem majonees, kui poest ostetud (ostsin tavaliselt Salvesti Light purgis). Ma arvan, et rohkem ma poest ei osta! Ja kui palju võimalusi, et veel ise maitsetega mängida... Aitäh retsepti eest :)

Ülle
postitatud 18.10.2016 21:10

Kodus sai poemajonees otsa ja salat jäi kuiv, proovisin seda retsepti ja õnnestus esimesel korral. Kindlasti teen seda majoneesi ise veel. siis mängin veel maitsetega :)

Helgi Liig
postitatud 09.02.2017 15:41

Suur aitäh sellise hea retsepti eest!

Anelle Gabriela Mevelston
postitatud 17.03.2017 07:45

Kas keegi on ka mingi teise õliga proovinud - seesami-, oliivi-, kookosõliga?

Pille
postitatud 12.04.2017 10:38

Anelle, mina olen teinud viinamarjaseemneõliga ja "light" oliiviõliga. Külmpressitud väga hea oliiviõliga ei soovita, saumikseri lõiketera lööb seal mingid rasvamolekulid katki ja võib jääda mõru.

Algaja
postitatud 12.05.2017 20:50

Tegin seda majoneesi 4 päeva tagasi,väga hea jäi. Täna mõtlesin,et teen oliiviõliga,jai mega mõru (tegin veel topelt koguse kuna eelmine tuli väga hea), seega oliiviõliga ei soovita teha ja nüüd just tulin lugema,et kas keegi on varem oliiviõliga teinud ja on hea jäänud. Esimest korda tegin muidu tavalise toiduõliga.

mariina
postitatud 22.03.2017 15:58

Mul läks kah see kaste veidi nässu - jäi vedel. Segasin siis hapukoorega ära ja panin Hellmannsi purki. Pere ei saanud arugi! Soovitan soojalt. :)

Pille
postitatud 12.04.2017 10:37

Kah kaval :)

h-m
postitatud 23.03.2017 13:00

Uskumatult lihtne :) Mõtlesin algul vähem õli panna aga vahustamise lõppjärgus lisasin, sest muidu oleks majonees väga-väga paks tulnud ;)

Diana
postitatud 12.04.2017 08:55

Müstika... Imehea ja hetkega... Aitäh!

Pille
postitatud 12.04.2017 10:37

Eks ole, Diana! Nüüd katsetama! Samal moel valmisid minu köögis hiljuti nt karulaugumajonees ja peekonimajonees (retseptid olemas siinsamas!)

Jeti
postitatud 05.07.2017 18:03

Tuli välja esimese korraga ja milline võrratu maitse!

Õnnetu hing
postitatud 18.02.2018 16:23

Kunagi tegin kannmikseris, õnnestus. Nüüd teen ja ei lähe paksuks üldse :( Kõik toasoe, saumikser.

Pille
postitatud 18.02.2018 20:28

Õnnetu hing, kas Sa videot vaatasid? Kõik komponendid ühtviisi toasoojad, mikseri otsik kenasti munarebu peal jne?

Mailis
postitatud 16.07.2018 13:25

Kas ma saan õigesti aru, et lürbite toorest muna ja on ok?

Kris
postitatud 29.09.2018 18:42

See oli nüüd küll superkiire majoneesi valmistamise retsept! Majonees sai ka väga hea ja kreemine. Palju, palju parem kui tavaretseptiga on välja tulnud.

Suzlik
postitatud 19.01.2019 08:22

Tegin 100 grammi õliga ühe M muna kohta ja õnnestus ka ideaalselt :)

me
postitatud 23.03.2020 21:57

tegelikult tuleks õli lisada osade kaupa kuna munakollane ei võta õli nii kergelt omaks

Pille
postitatud 24.03.2020 15:31

Me, kui teha traditsioonilisel viisil, siis tõesti tuleb õli juurde niristada. Saumikserimeetodil lisatakse terve muna ja õli võib korraga peale kallata, ei ole mingit vajadust niristada. Tehnoloogia on teine.

katsetaja
postitatud 31.12.2023 12:28

Väga lihtne tõesti! Kui peaks jääma vedel, siis ei maksa head kraami ära visata! Saab ju veel muna juurde panna ja seda mikseri pesas hoides pakseneb ikka.