800 g tuulehaugifileed
veidi sinepit
praadimiseks võid
soola ja musta pipart
Kartulivorm:600 g jahuseid kartuleid
60 g riivitud juustu
2 dl piima
2 dl kohvikoort või vahukoort
riivitud muskaatpähklit
15 g toasooja pehmet võid
soola ja musta pipart
Lisaks:väike punt tilli
2-3 sl kappareid
1 sidrun
Kuumuta ahi 175C.
Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Patsuta kartuliviilud köögipaberiga kuivemaks. Määri ahjuvorm võiga, siis laota kartuliviilud ja juust kihiti vormi, maitsesta kihte ka soola-pipraga.
Suru küüslauk katki, sega piima, koore ja muskaadiga. Kalla kartulitele - need peaksid olema peaaegu kaetud. Küpseta 175-kraadises ahjus 1,5 tundi, kuni kartulid on kuldsed ja küpsed.
Kaabi tuulehaugifileede nahapoolelt soomused maha (neid on vähe), lõika ära uimed. Kontrolli, et kõik luud on eemaldatud.
Lõika iga filee 4 tükiks, pane need tööpinnale, nahk allpool. Määri igale kalatükile veidi sinepit, maitsesta soola-pipraga.
Voldi kalatükid kokku, kinnita kokteilitikuga. Veerata jahus, siis prae pannil võis keskmisel kuumusel 3 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt, kuni tuulehaug on kuldne ja krõbe.
Serveeri koos kartulivormiga, kõrvale pane sidruniviil ja tillioksakesed, kapparid, veidi oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.
Retsept siit.
Praetud tuulehaug sinepi, tilli ja koorekartulitega
Tuulehaugi tohib Eesti vetes püüda vaid mais-juunis, nii et tegemist on kevadsuvise roaga.