Praetud tuulehaug sinepi, tilli ja koorekartulitega

Tuulehaugi tohib Eesti vetes püüda vaid mais-juunis, nii et tegemist on kevadsuvise roaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g tuulehaugifileed

nisujahu

veidi sinepit

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

Kartulivorm:

600 g jahuseid kartuleid

60 g riivitud juustu

1 küüslauguküüs

2 dl piima

2 dl kohvikoort või vahukoort

riivitud muskaatpähklit

15 g toasooja pehmet võid

soola ja musta pipart

Lisaks:

väike punt tilli

2-3 sl kappareid

1 sidrun

oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C. 

Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Patsuta kartuliviilud köögipaberiga kuivemaks. Määri ahjuvorm võiga, siis laota kartuliviilud ja juust kihiti vormi, maitsesta kihte ka soola-pipraga. 

Suru küüslauk katki, sega piima, koore ja muskaadiga. Kalla kartulitele - need peaksid olema peaaegu kaetud. Küpseta 175-kraadises ahjus 1,5 tundi, kuni kartulid on kuldsed ja küpsed.

Kaabi tuulehaugifileede nahapoolelt soomused maha (neid on vähe), lõika ära uimed. Kontrolli, et kõik luud on eemaldatud. 

Lõika iga filee 4 tükiks, pane need tööpinnale, nahk allpool. Määri igale kalatükile veidi sinepit, maitsesta soola-pipraga. 

Voldi kalatükid kokku, kinnita kokteilitikuga. Veerata jahus, siis prae pannil võis keskmisel kuumusel 3 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt, kuni tuulehaug on kuldne ja krõbe. 

Serveeri koos kartulivormiga, kõrvale pane sidruniviil ja tillioksakesed, kapparid, veidi oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR