Miso-ramen tofuga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

1 köögiviljapuljongikuubik

5 sl heledat miso-pastat

4,5 sl (light) sojakastet

4,5 sl õli

250 g šiitake seeni

250 g kõva tofu juustu

3 sl Maizena maisitärklist

250 g ramen-nuudleid või udon-nuudleid

250 g paksoid

2 tl valge veini äädikat

0,5 dl rapsiõli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa puljongikuubik, 4 sl miso, 4 sl sojakastet, viilutatud seened ja 1 tl veiniäädikat. Lase 5 minutit podiseda. 

Lõika tofu kuubikuteks. Sega 1 sl miso, 0,5 sl sojakastme ja 1 tl veiniäädikaga. Lase 10 minutit maitsestuda. 

Patsuta tofukuubikud kuivemaks, siis veereta maisitärklises. Raputa liigne tärklis maha ning prae 0,5 dl õlis ümberringi kuldseks ja krõbedaks. 

Valmista nuudlid ette vastavalt pakendi juhistele. Lõika paksoi väiksemateks tükkideks, lisa kuumale puljongile. 

Jaota nuudlid nelja kausi vahel. Kalla peale puljong koos seente ja paksoiga. Kõige peale tõsta tofukuubikud.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR