1 l vett
1 köögiviljapuljongikuubik
5 sl heledat miso-pastat
4,5 sl (light) sojakastet
4,5 sl õli
250 g šiitake seeni
250 g kõva tofu juustu
3 sl Maizena maisitärklist
250 g ramen-nuudleid või udon-nuudleid
250 g paksoid
2 tl valge veini äädikat
0,5 dl rapsiõli
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa puljongikuubik, 4 sl miso, 4 sl sojakastet, viilutatud seened ja 1 tl veiniäädikat. Lase 5 minutit podiseda.
Lõika tofu kuubikuteks. Sega 1 sl miso, 0,5 sl sojakastme ja 1 tl veiniäädikaga. Lase 10 minutit maitsestuda.
Patsuta tofukuubikud kuivemaks, siis veereta maisitärklises. Raputa liigne tärklis maha ning prae 0,5 dl õlis ümberringi kuldseks ja krõbedaks.
Valmista nuudlid ette vastavalt pakendi juhistele. Lõika paksoi väiksemateks tükkideks, lisa kuumale puljongile.
Jaota nuudlid nelja kausi vahel. Kalla peale puljong koos seente ja paksoiga. Kõige peale tõsta tofukuubikud.
Retsept siit.
Miso-ramen tofuga