Bang bang lillkapsas

Wagamama restoraniketi retsept. Praetud lillkapsale tuleb lisada "tuleneelaja kaste".

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl taimeõli

1 lillkapsas

1 punane sibul

2 talisibulat

paar lusikatäit tuleneelaja kastet ehk "firecracker" vürtsikastet (retsept allpool)

2-4 dl maisitärklist veeretamiseks

Garneeringuks:

2,5 cm jupp ingverijuurt

paar koriandrioksa

Firecracker sauce:

50 ml Takitori kastet

50 ml austrikastet

100 ml sriracha tšillikastet

2 sl kalakastet

2 sl tšillihelbeid

50 ml õli

6 sl vedelat mett või agaavisiirupit

3 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

Valmistamine

Valmista esmalt tuleneelaja kaste (firecracker sauce) - selleks sega kõik ained kausis vispliga ühtlaseks. 

Aseta lillkapsaõisikud kuivale sõelale, puista peale maisitärklis ja saputa sõela taldriku kohal, et liigne maisitärklis kätte saada. Maisitärklisega segamine teeb lillkapsa eriti krõbedaks, aga see EI OLE hädavajalik samm.

Pane pool õlist vokkpannile ja kuumuta tugeval kuumusel. Lisa lillkapsaõisikud, prae segades 5-8 minutit, kuni lillkapsas on kenasti kuldpruun. Siis tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema.

Puhasta pann, siis lisa ülejäänud õli pannile, lisa viilutatud punane sibul ja viilutatud talisibul, pruunista kergelt.

Lisa lillkapsaõisikud uuesti pannile. 

Sega juurde paar lusikatäit tuleneelaja kastet (firecracker sauce) ja kuumuta korralikult läbi.

Jaota lillkapsas 2 kausi sisse, kaunista värske koriandri ning kooritud ja õhukeselt viilutatud ingveriga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR