4 sl taimeõli
1 punane sibul
paar lusikatäit tuleneelaja kastet ehk "firecracker" vürtsikastet (retsept allpool)
2-4 dl maisitärklist veeretamiseks
Garneeringuks:2,5 cm jupp ingverijuurt
paar koriandrioksa
Firecracker sauce:50 ml Takitori kastet
50 ml austrikastet
100 ml sriracha tšillikastet
2 sl kalakastet
2 sl tšillihelbeid
50 ml õli
6 sl vedelat mett või agaavisiirupit
3 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
Valmista esmalt tuleneelaja kaste (firecracker sauce) - selleks sega kõik ained kausis vispliga ühtlaseks.
Aseta lillkapsaõisikud kuivale sõelale, puista peale maisitärklis ja saputa sõela taldriku kohal, et liigne maisitärklis kätte saada. Maisitärklisega segamine teeb lillkapsa eriti krõbedaks, aga see EI OLE hädavajalik samm.
Pane pool õlist vokkpannile ja kuumuta tugeval kuumusel. Lisa lillkapsaõisikud, prae segades 5-8 minutit, kuni lillkapsas on kenasti kuldpruun. Siis tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema.
Puhasta pann, siis lisa ülejäänud õli pannile, lisa viilutatud punane sibul ja viilutatud talisibul, pruunista kergelt.
Lisa lillkapsaõisikud uuesti pannile.
Sega juurde paar lusikatäit tuleneelaja kastet (firecracker sauce) ja kuumuta korralikult läbi.
Jaota lillkapsas 2 kausi sisse, kaunista värske koriandri ning kooritud ja õhukeselt viilutatud ingveriga.
Retsept siit.
Bang bang lillkapsas
Wagamama restoraniketi retsept. Praetud lillkapsale tuleb lisada "tuleneelaja kaste".