Peedi-apelsinisalat ingveri-jogurtikastmega

Mõnusalt talvine salat, mis sobib nii lisandiks kui ka eelroaks. Eriti maitsev jääb see talviselt värvikirev salat, kui kasutada röstitud peete, ent ka aurutatud või keedetud peedid sobivad. Peetide magusus sobib hästi apelsinide hapususega, ingveri-jogurtikaste rõhutab aga jõulusust.

Väga hästi sobib siin kasutada Laheotsa keedetud peeti vaakumpakendis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g röstitud, aurutatud või keedetud peeti

2 suurt apelsini

paar peotäit põldsalatit

peotäis jämedalt hakitud kreeka pähkleid

soola ja musta pipart

värsket münti

Salatikaste:

2 dl vedelat maitsestamata jogurtit

1 tl riivitud ingverijuurt või ingveripulbrit

maitse järgi soola

Valmistamine

Koori vajadusel peedid, lõika väikesteks sektoriteks. Koori apelsinid, fileeri.

Sega peedisektorid, apelsin ning pähklid, maitsesta soola-pipraga ning sega juurde mündilehed.

Sega kastmeained omavahel, serveeri salati kõrvale.

Loe veel:

Algidee on Rootsi ajakirjandusest, salati püüdsid pildile Nami-Nami toimetajad Kaare Sova ja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Blondie
postitatud 30.12.2013 16:35

Väga-väga maitsev ja üllatavalt toitev salat, mis sai palju kiita ka neilt, kes muidu salatikausi edasi annavad. Münt on täpp i-le, seda ei tasuks kindlasti ära jätta, muidu jääb salat palju igavama maitsega.

Pille
postitatud 23.12.2018 09:57

See retsept ilmus mul kunagi ka Selveri jõululehes, Andress Teiss tegi pildi ka juurde:

Kaare
postitatud 23.12.2018 10:23

Röstitud peediga ekstra maitsev! Läheb kordamisele.