Jäta puhastatud haugile nahk külge, aga eemalda soomused. Lõika kala paraja suurusega tükkideks. Pane kaussi.
Lisa paari sidruni mahl, 1-2 hakitud sibulat, peotäis hakitud peterselli, 15-20 valge pipra või rohelise pipra tera, soola, suhkrut ja oliiviõli. Sega kõik kokku ja lase pool tundi kalal marinaadis tõmmata.
Seejärel aja haugi tükid tihedalt vardale (selliselt, et filee osa on seespool ja naha osa väljaspool) ja küpseta 15-20 minutit poolkustunud grillil (kala ei taha suurt kuumust, muidu kuivab šašlõkk ära).
Nipid ja soovitused:
Sütele võib asetada mõned lepalaastud, sel juhul kinnise kaane all grillides õnnestub lisada šašlõkile veel ka mõnus suitsukala aktsent.
Šašlõkki võib teha ka lutsust (samuti jäta nahk külge ja lutsul ka luu osa).
Haugi šašlõkk