Südamestruudel

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g seasüdant

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

1 porgand

veidi vett ja puljongit

soola ja musta pipart

400 g pärmi-lehttainast

1 paprika

0,5 spargelkapsast e. brokolit

1 muna

pisut õli

Valmistamine

Puhasta seasüda, tükelda jämedalt. Tükelda sibul, küüslauk ja porgand. Prae kõik potipõhjas läbi, maitsesta soola ja pipraga.

Lisa puljong või vesi, nii et südametükid oleks kaetud, ning kuumuta keemiseni. Riisu tekkiv vaht.

Seejärel vähenda kuumust ning hauta kaane all umbes tund aega, kuni seasüda on pehme. 

Jahuta ja tükeldada kõik väikesteks kuubikuteks. Lisa hakitud paprika ja õisikuteks lõigatud spargelkapsas e. brokoli. Sega juurde muna ning maitsesta mass täiendavalt soola ja pipraga.

Rulli (sulatatud) pärmi-lehttainas õhukeseks, kata südamemassiga ning rulli kokku pikaks pirukaks. Vormi otsad kinni ning tõsta struudel ahjuplaadile.

Küpseta ahjus 180 °C juures kuldseks.

Paku külmalt või kuumalt suupistena, hommikusöögiks või kergeks eineks.

Loe veel:

Indrek Kivisalu retsept ilmus ajalehes Postimees (27.10.2012)

LISA KOMMENTAAR