600 g seasüdant
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 porgand
veidi vett ja puljongit
soola ja musta pipart
400 g pärmi-lehttainast
1 paprika
0,5 spargelkapsast e. brokolit
1 muna
pisut õli
Puhasta seasüda, tükelda jämedalt. Tükelda sibul, küüslauk ja porgand. Prae kõik potipõhjas läbi, maitsesta soola ja pipraga.
Lisa puljong või vesi, nii et südametükid oleks kaetud, ning kuumuta keemiseni. Riisu tekkiv vaht.
Seejärel vähenda kuumust ning hauta kaane all umbes tund aega, kuni seasüda on pehme.
Jahuta ja tükeldada kõik väikesteks kuubikuteks. Lisa hakitud paprika ja õisikuteks lõigatud spargelkapsas e. brokoli. Sega juurde muna ning maitsesta mass täiendavalt soola ja pipraga.
Rulli (sulatatud) pärmi-lehttainas õhukeseks, kata südamemassiga ning rulli kokku pikaks pirukaks. Vormi otsad kinni ning tõsta struudel ahjuplaadile.
Küpseta ahjus 180 °C juures kuldseks.
Paku külmalt või kuumalt suupistena, hommikusöögiks või kergeks eineks.
Indrek Kivisalu retsept ilmus ajalehes Postimees (27.10.2012)
Südamestruudel