suitsukana - 1 väiksem kana või 2-3 koiba
1,5-2 l vett
1-2 loorberilehte
paar porgandit
1 suurem sibul
500 g keedetud (riivitud) peeti
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist - nt
peterselli ja/ või tilli
Serveerimiseks:soovi korral hapukoort
Alusta suitsukana puhastamisest - liha lisad hiljem supile, puljongi keetmiseks on vaja vaid konte ja soovi korral ka nahka.
Keeda suitsukana kontidest ja nahast puljong. Selleks pane kanakondid või -karkass potti, lisa külm vesi ja kuumuta tasakesi keemiseni. Koori pinnale kogunev vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa puljongile ka musta terapipar, sool ja loorber ning keeda umbes 30 minutit. Suitsukanakontidest saab maitse kiiresti kätte. Kui valmis, siis kurna puljong (puljong hoia ikka alles :)).
Koori porgand ja riivi, koori sibul ja haki. Kuumuta potis õlis läbi, siis lisa puljong ja kuumuta keemiseni.
Keeda mõned minutid, siis lisa riivitud keedetud peet, puhastatud suitsukana ja suurem osa hakitud maitserohelisest. Kuumuta läbi, timmi maitse parajaks.
Serveeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Peedisupp suitsukanaga
Suitsukana annab peedisupile põneva maitse. Võta kas 1 väiksem suitsukana või 2-3 suitsukanakoiba.