Peedisupp suitsukanaga

Suitsukana annab peedisupile põneva maitse. Võta kas 1 väiksem suitsukana või 2-3 suitsukanakoiba.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

suitsukana - 1 väiksem kana või 2-3 koiba

1,5-2 l vett

1-2 loorberilehte

paar porgandit

1 suurem sibul

500 g keedetud (riivitud) peeti

soola ja musta pipart

hakitud maitserohelist - nt

peterselli ja/ või tilli

Serveerimiseks:

soovi korral hapukoort

Valmistamine

Alusta suitsukana puhastamisest - liha lisad hiljem supile, puljongi keetmiseks on vaja vaid konte ja soovi korral ka nahka. 

Keeda suitsukana kontidest ja nahast puljong. Selleks pane kanakondid või -karkass potti, lisa külm vesi ja kuumuta tasakesi keemiseni. Koori pinnale kogunev vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa puljongile ka musta terapipar, sool ja loorber ning keeda umbes 30 minutit. Suitsukanakontidest saab maitse kiiresti kätte. Kui valmis, siis kurna puljong (puljong hoia ikka alles :)).

Koori porgand ja riivi, koori sibul ja haki. Kuumuta potis õlis läbi, siis lisa puljong ja kuumuta keemiseni.

Keeda mõned minutid, siis lisa riivitud keedetud peet, puhastatud suitsukana ja suurem osa hakitud maitserohelisest. Kuumuta läbi, timmi maitse parajaks. 

Serveeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega. 

Nipid ja soovitused:

  • Tegelikult saab suppi keeta ka lihtsalt suitsukanakarkassist. Ehk siis ostad suitsukana, sööd liha niisama ära või kasutad mõne roa tegemiseks (vt retsepte siit) ja karkassist keedad peedisuppi. Sel juhul saad lahjema, aga siiski maitsva suitsukanamaitselise peedisupi. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

LG
postitatud 02.10.2021 09:50

Väga maitsev!