100 g võid
200 g nisujahu
2 sl riivitud parmesani või muud juustu (Cheddar, Gruyère)
1 sl värsket hakitud rosmariini
1 sl värsket hakitud tüümiani
1 tl meresoola
0.5 tl purustatud musta pipart
0.5 tl Cayenne'i pipart
1 sl külma vett
1 muna
Lõika või väikesteks kuubikuteks ja sega köögikombainis koos jahu, juustu, 1/2 rosmariini, 1/2 tüümiani, 1/2 meresoola, 1/2 pipra ja 1/2 Cayenne'i pipraga peeneks. Lisa munakollane ja vesi ning sega, kuni saad ühtlase tainapalli (vajadusel lisa teelusikaga vett).
Rulli tainas 1 cm paksuseks ja lõika 5 cm läbimõõduga ketasteks.
Laota kettad ahjuplaadile ja määri pealt munavalgega. Sega ülejäänud maitseained ning puista küpsistele (suru kergelt taina sisse).
Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed.
Lase valmis küpsistel ahjuplaadil jahtuda, säilita õhukindlas purgis.
Retsept Briti ajakirjast The Times (Parmesan rosemary biscuits), pildi tegi NEF.
Juustu panin natuke rohkem, kui retseptis kirjas (u.4 sl), cayenne'i pipart ei olnud kodus, panin selle asemel paprikapulbrit. Pool ajast küpsetasin 180 kraadi juures, pool 200 kraadi juures, kokku u 20 min, siis said ilusad kuldsed. Küpsised ise on väga hea maitsega, mõnus soolane amps.
Juustuküpsised rosmariiniga
Veidi vürtsikad juustuküpsised sobivad kokteilikõrvaseks või eelroaks supi kõrvale.