Jamaika veisesabahautis

Kariibihõnguline tummine veisesabahautis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl õli

600-900 g veisesaba

1 hakitud sibul

2 tl hakitud küüslauku

1 tl värsket tüümiani (ainult lehti)

0,5 tl suitsupaprikat

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 terve Scotch bonnet tšilli või muu tšilli

2 hakitud talisibulat

5-6 tera vürtspipart

1 sl Worcesteri kastet

1 tl Kariibi/Jamaika karripulbrit

400 g purk konservitud võiube (butter beans)

1 sl puljongipulbrit soovi korral

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika saba vajadusel juppideks. Maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta suures potis õli, siis lisa sabajupid ja pruunista need ümberringi. 

Lisa sibul, talisibul, küüslauk, tüümian, vürtspipraterad, Worcesteri kaste, suitsupaprika. Sega minut aega.

Lisa terve scotch bonnet tšilli, tomatipasta, puljongipulber ja karripulber ning kuumuta segades veel minut aega.

Siis lisa umbes liiter vett, nii et sabatükid oleksid kaetud (vajadusel võid lisada veel kuni pool liitrit vett). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta osaliselt kaane all 2-3 tundi, kuni sabatükid on pehmed. Sega aeg-ajalt. 

Umbes pool tundi enne valmimise lõppu lisa loputatud ja nõrutatud võioad. Kui hautis liiga paks tundub, siis lisa veel vett või puljongit. 

Timmi maitse soolaga parajaks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on aega, võid esmalt veisesabatükke marineerida küüslaugu-tüümiani-karriüpulbri-sibula-soola-pipra segus. 
  • Kui veisesaba on väga rasvane, siis koori pinnale tekkiv liigne rasv. Eriti mugav on see kätte saada, kui lased valmis hautisel jahtuda, siis riisud tahke pinnale kogunenud rasvakihi ja siis kuumutad uuesti läbi.
  • Kui Sul on kodus vaid jahvatatud vürtsi, siis võta 1 tl vürtsipulbrit vürtspipraterade asemel.
  • Scotch bonnet tšilli on väga terav, nii et lisa see potti tervena. Kui Sa üldse teravust ei armasta, siis lisa tšillikaun alles 5-10 minutit enne lõppu, et see jõuab vaid veidi maitset anda. 
  • Scotch bonnet tšilli asemel võib kasutada ka habanero tšillit.
  • Kui soovid paksema leemega hautist, siis lisa paar kartulviilu. 
  • Kui Sulle ei meeldi oad, siis jäta need lihtsalt lisamata või asenda tükeldatud porgandite ja kartulitega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR