2-3 sl õli
600-900 g veisesaba
1 hakitud sibul
2 tl hakitud küüslauku
1 tl värsket tüümiani (ainult lehti)
0,5 tl suitsupaprikat
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 terve Scotch bonnet tšilli või muu tšilli
2 hakitud talisibulat
5-6 tera vürtspipart
1 sl Worcesteri kastet
1 tl Kariibi/Jamaika karripulbrit
400 g purk konservitud võiube (butter beans)
1 sl puljongipulbrit soovi korral
soola ja musta pipart
Lõika saba vajadusel juppideks. Maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta suures potis õli, siis lisa sabajupid ja pruunista need ümberringi.
Lisa sibul, talisibul, küüslauk, tüümian, vürtspipraterad, Worcesteri kaste, suitsupaprika. Sega minut aega.
Lisa terve scotch bonnet tšilli, tomatipasta, puljongipulber ja karripulber ning kuumuta segades veel minut aega.
Siis lisa umbes liiter vett, nii et sabatükid oleksid kaetud (vajadusel võid lisada veel kuni pool liitrit vett). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta osaliselt kaane all 2-3 tundi, kuni sabatükid on pehmed. Sega aeg-ajalt.
Umbes pool tundi enne valmimise lõppu lisa loputatud ja nõrutatud võioad. Kui hautis liiga paks tundub, siis lisa veel vett või puljongit.
Timmi maitse soolaga parajaks ja serveeri.
Retsept siit.
Jamaika veisesabahautis
Kariibihõnguline tummine veisesabahautis.