Oliiviskoonid suitsulõhega

Väikesed soolased skoonid, mida serveeritakse paksu hapukoore ja suitsulõhega.

Kogus
26 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

225 g isekerkivat nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl sinepipulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart

1 tl soola

25 g külma võid

50 g riivitud kõvemat kitsejuustu

25 g hakitud musti oliive

1 muna

150 ml piima

Serveerimiseks:

100 g crème fraîche'i või hapukoort

100 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet

värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Sõelu jahu, küpsetuspulber, sinepipulber, Cayenne, sool ja pipar kaussi. Lisa võikuubikud ning mudi jahu hulka. Sega juurde riivitud kitsejuust ja hakitud oliivid. 

Klopi muna piimaga, kalla kaussi ja sega õrnalt läbi. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, vormi umbes 2,5 cm paksuseks. Lõika terava noaga väikesteks kolmnurkadeks või lõika ümmarguse vormiga umbes 2,5 cm läbimõõduga kettad. 

Laota ahjuplaadile ja pintselda pealt kergelt piimaga. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10-12 minutit või kuni skoonid on kerkinud ja kuldsed. Lase metallrestil jahtuda.

Serveerimiseks murra skoonid horisontaalselt pooleks. Tõsta igale skoonipoolikule veidi hapukoort, siis külmsuitsulõhet ja petersellileheke. 

Serveeri külma šampanja või muu vahuveini kõrvale. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid skoonid kuni kuu aega varem valmis küpsetada ja sügavkülma panna. Enne serveerimist tõsta ahjuplaadile, kata fooliumiga ja pane 5 minutiks ca 180-200kraadisesse ahju, et need käbi soojeneksid. 

Allikas: Millennium Christmas at Tesco (1999)

LISA KOMMENTAAR