225 g isekerkivat nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl sinepipulbrit
0,25 tl Cayenne'i pipart
1 tl soola
25 g külma võid
50 g riivitud kõvemat kitsejuustu
25 g hakitud musti oliive
1 muna
150 ml piima
Serveerimiseks:100 g crème fraîche'i või hapukoort
100 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet
värsket peterselli
Kuumuta ahi 200 C.
Sõelu jahu, küpsetuspulber, sinepipulber, Cayenne, sool ja pipar kaussi. Lisa võikuubikud ning mudi jahu hulka. Sega juurde riivitud kitsejuust ja hakitud oliivid.
Klopi muna piimaga, kalla kaussi ja sega õrnalt läbi.
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, vormi umbes 2,5 cm paksuseks. Lõika terava noaga väikesteks kolmnurkadeks või lõika ümmarguse vormiga umbes 2,5 cm läbimõõduga kettad.
Laota ahjuplaadile ja pintselda pealt kergelt piimaga.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10-12 minutit või kuni skoonid on kerkinud ja kuldsed. Lase metallrestil jahtuda.
Serveerimiseks murra skoonid horisontaalselt pooleks. Tõsta igale skoonipoolikule veidi hapukoort, siis külmsuitsulõhet ja petersellileheke.
Serveeri külma šampanja või muu vahuveini kõrvale.
Allikas: Millennium Christmas at Tesco (1999)
Oliiviskoonid suitsulõhega
Väikesed soolased skoonid, mida serveeritakse paksu hapukoore ja suitsulõhega.