250 g külmkapikülma võid või margariini
250 g kohupiims
250 g nisujahu (u 4 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:3 dl keedetud odrakruupe või riisi
0,5 dl hapukoort
400 g räimefileesid
2 keedetud muna
Valmista esmalt tainas. Sega külm rasvaine, kohupiim, jahu ja küpsetuspulber köögikombainis ühtlaseks või riivi külm või/margariin ja sega ülejäänud ainetega ühtlaseks. Jaota tainas kolmeks võrdseks osaks, keera toidukilesse ja pane paariks tunniks külmkappi rahunema.
(Retsepti lugedes tundub, et ühe piruka jaoks läheb vaja vaid 1/3 tainast ehk umbes 250 g tainast, ülejäänud võib külmkappi jätta teiste pirukate jaoks).
Rulli tainas küpsetuspaberile piklikuks ristkülikuks. Laota poolele tainaplaadile (pikemat külge pidi) kihiti keedetud kruubid, soolaga maitsestatud räimefileed, till, murulauk ja hakitud muna. Kõige peale nirista hapukoort.
Tõsta puhas tainapool täidisele, suuru servad kokku. Saad pika saleda piruka, liitekoht säti pirukaserva alla. Pintselda pealt munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit.
Räimepirukas
Soome retsept (Silakkapiirakka), mida ühes 1990ndate ajakirjas soovitati jõulude eel või 1. jõulupüha hommikul.