Mangokana

Troopiline kanaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 luude ja nahata kanakintsu

1 sl õli

1 viilutatud sibul

2 kooritud ja viilutatud porgandit

2 viilutatud sellerivart

2 suurt kooritud ja tükeldatud mangot

soola ja musta pipart

4 loorberilehte

300 ml kuuma köögiviljapuljongit

hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 190C. 

Kuumuta pannil õli, pruunista kanakintsutükid mõlemalt poolt. Tõsta/lükka kõrvale, lisa pannile köögiviljad ja prae u 5 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad. Siis lisa mango ja soola-pipart. 

Pane kanakintsutükid ja mango-köögiviljasegu kihiti ahjupotti. Kalla peale puljong, siis kata pott kinni. Küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni kana on küps.

Võta kana vormist välja, hoia soojas. Eemalda loorberilehed, siis surista saumikseriga kaste ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga, siis kalla kanakintsudele. 

Kõrvale sobib riis või krõbeda koorikuga nisuleib. 

Loe veel:

Allikas: Tesco Recipe Magazine (oktoober 1998). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.02.2021 10:25

Muidu ju täitsa meeldiv aga minu jaoks jäi siiski natuke magus.