1 sl seesamiõli
500 g veiseliha
1 porru (ainult heledam osa)
1-2 tl gochugaru tšillipulbrit soovi korral
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl peenelt riivitud ingverit
100 g värskeid šiitake seeni
1 l kanapuljongit
0,5 l vett
1 sl sojakastet
1 porgand
100 g mungoa idandeid
50 g austerservikuid
100 g enokitake e. enoki seeni
Pese porru, lõika õhukesteks viiludeks. Purusta küüslauk, riivi ingver peenelt. Lõika šiitake seened õhukesteks viiludeks. Koori porgand, lõika porgand tikkudeks (julienne). Rebi austerservikud väiksemateks tükkideks. Lõika talisibul viiludeks.
Kuumuta 0,5 tl õli suures potis keskmisel kuumusel. Pane veiselihalõik pannile ning prae 2 minutit ühelt ja 2 minutit teiselt poolt, kuni see on pruunistunud. Pane kuumakindlasse kaussi.
Lisa potti ülejäänud 0,5 tl õli. Lisa porru ja prae segades 2 minutit, kuni porru pehmeneb. Lisa tšillipulber, küüslauk, ingver ja prae 1 minut, kuni segu on aromaatne.
Pane veis uuesti pannile, samuti šiitake seened ja prae minut aega.
Lisa puljong ja vesi, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, osaliselt kaane all, umbes 2 tundi või kuni veiseliha on väga pehme.
Tõsta veiseliha köögitangide abil kuumakindla kausi sisse, siis rebi see kahe kahvli abil väikesteks tükkideks.
Pane rebitud veiseliha uuesti potti, lisa sojakaste ja ülejäänud seesamiõli.
Lisa ribastatud porgand, mungoaidandid, rebitud austerservikud ja pool enoki-seentest. Sega.
Jaota supp kaussidesse, siis puista peale roheline sibul ja ülejäänud enoki-seened.
Retsept siit.
Korea seene-veiselihasupp
Põnev koreapärane supp kaua hautatud veiselihaga ning eksootiliste seentega.