Siirupi-banaanikeeks

Briti koka Gary Rhodesi (1960-2019) banaanikeeksiretsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
65 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g isekerkivat nisujahu

100 g pehmet toasooja võid

4 keskmise suurusega küpset banaani

50 g pehmet pruuni suhkrut (4 sl)

4 sl kuldset siirupit (golden syrup)

4 suurt muna

Soovi korral:

50 g hakitud röstitud Kreeka pähkleid või pekanipähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. Määri väike keeksivorm võiga, soovi korral vooderda ka küpsetuspaberiga. 

Klopi munad kergelt lahti, sega ülejäänud ainetega. Kalla vormi. 

Küpseta 50-55 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Lase vormis 10 minutit jahtuda, siis tõsta keeks vormist välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda. 

Loe veel:

Gary Rhodesi retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.02.2021 08:28

Tore lihtne keeks, kus tõesti see siirup andis põneva aimatava maitsenüansi. Kasutasin tavalist nisujahu, lisasin 2 tl küpsetuspulbrit.