225 g isekerkivat nisujahu
100 g pehmet toasooja võid
4 keskmise suurusega küpset banaani
50 g pehmet pruuni suhkrut (4 sl)
4 sl kuldset siirupit (golden syrup)
4 suurt muna
Soovi korral:50 g hakitud röstitud Kreeka pähkleid või pekanipähkleid
Kuumuta ahi 180C. Määri väike keeksivorm võiga, soovi korral vooderda ka küpsetuspaberiga.
Klopi munad kergelt lahti, sega ülejäänud ainetega. Kalla vormi.
Küpseta 50-55 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase vormis 10 minutit jahtuda, siis tõsta keeks vormist välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Gary Rhodesi retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tore lihtne keeks, kus tõesti see siirup andis põneva aimatava maitsenüansi. Kasutasin tavalist nisujahu, lisasin 2 tl küpsetuspulbrit.
Siirupi-banaanikeeks
Briti koka Gary Rhodesi (1960-2019) banaanikeeksiretsept.