2 sl oliiviõli
450 g kanakintsuliha või -rinnafileed
soola ja musta pipart
3 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud sibul
3 kooritud ja hakitud porgandit
2 hakitud sellerivart
0,5 tl kuivatatud tüümiani
1,25ˇ l kanapuljongit
1,8 dl orzo makarone (kuivmaht)
2 sl hakitud värsket peterselli
Lõika kanaliha 1-2 cm kuubikuteks.
Kuumuta 1 sl õli suures paksupõhjalises potis.
Maitsesta kanatükid soola-pipraga, siis prae kuumas õlis 2-3 minutit, kuni need on kõik värvi muutnud. Tõsta kurnlusikaga taldrikule või kaussi.
Lisa potti veel 1 sl õli. Siis lisa hakitud küüslauk, sibul, porgand ja seller. Kuumuta segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad on pehmenema hakanud.
Lisa tüümian ja kuumuta segades veel minut aega.
Lisa kanapuljong, loorberilehed ja ja 2,5 dl vett. Kuumuta keemiseni.
Sega juurde kanatükid, samuti orzo ja rosmariinioks. Alanda kuumust, siis keeda suppi tasasel tulel 10-12 minutit või kuni orzo on pehme.
Sega juurde sidrunimahl ja petersell, maitsesta vajadusel soola-pipraga. Serveeri.
Retsept siit.
Orzo-kanasupp