Jäätisepomm

Põnev ja maitsev jäine magustoit, mille võib soovi korral enne serveerimist kaunistada sulatatud valge šokolaadiga.
Meie kasutasime Härmavili smuutisegu "Aphrodite pisarad" ja Balbiino vanillijäätist.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g kookoshelbeid

1 l vanillijäätist (480 g)

300 g pakk külmutatud smuutisegu "Aphrodite pisarad"

1 sl peenelt riivitud laimikoort

Kaunistamiseks:

180 g hakitud valget šokolaadi

Serveerimiseks:

terveid vaarikaid

viilutatud mangot või mangokuulikesi

Kaunistuseks:

värsket münti

Valmistamine

Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Lisa kookoshelbed ning rösti neid pidevalt segades 2-3 minutit, kuni kookoshelbed on kergelt kuldsed ja aromaatsed. 

Kalla röstitud kookoshelbed taldrikule ja lase jahtuda. 

Vooderda 1,5-liitrine pudingivorm või külmutamist kannatav kauss kahekordselt toidukilega, jättes toidukile servad üle ääre rippima. 

Pane vanillijäätis suurde kaussi. 

Sega toasooja vanillijäätise hulka poolkülmunud smuutisegu, röstitud kookoshelbed ja riivitud laimikoor. Sega õrnalt läbi, siis tõsta kõik toidukilega vooderdatud vormi. Kata ka pealt toidukilega ja pane järgmise päevani sügavkülma.

Serveerimine:

Pane serveerimisalus sügavkülma jahtuma. 

Sulata valge šokolaad vesivanni kohal ja sega, kuni see on ühtlane. Tõsta kuuma vee kohalt ja lase veidi jahtuda. 

Võta sügavkülmast taldrik ja jäätisepomm välja. Eemalda toidukile, kummuta magustoit jahtunud taldrikule. Siis eemalda toidukile abil kauss. 

Nirista jäätisepommile valge šokolaad. Kaunista vaarikate, mangoviilude, röstitud kookoshelveste ja värske mündiga. Serveeri kohe!

Nami-Nami soovitab:

Kasuta siin head vanillijäätist, nt Onu Eskimo vanilliplombiiri (Balbiino, 480g/1 liiter) või Vanilla Ninja vanilli-koorejäätist (Balbiino, 480 g/1 liiter).

Idee siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.12.2020 10:19

Kookos ja laim, selline mõnus troopilise hõnguga magustoit :)