25 g kookoshelbeid
1 l vanillijäätist (480 g)
300 g pakk külmutatud smuutisegu "Aphrodite pisarad"
1 sl peenelt riivitud laimikoort
Kaunistamiseks:180 g hakitud valget šokolaadi
Serveerimiseks:terveid vaarikaid
viilutatud mangot või mangokuulikesi
Kaunistuseks:värsket münti
Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Lisa kookoshelbed ning rösti neid pidevalt segades 2-3 minutit, kuni kookoshelbed on kergelt kuldsed ja aromaatsed.
Kalla röstitud kookoshelbed taldrikule ja lase jahtuda.
Vooderda 1,5-liitrine pudingivorm või külmutamist kannatav kauss kahekordselt toidukilega, jättes toidukile servad üle ääre rippima.
Pane vanillijäätis suurde kaussi.
Sega toasooja vanillijäätise hulka poolkülmunud smuutisegu, röstitud kookoshelbed ja riivitud laimikoor. Sega õrnalt läbi, siis tõsta kõik toidukilega vooderdatud vormi. Kata ka pealt toidukilega ja pane järgmise päevani sügavkülma.
Pane serveerimisalus sügavkülma jahtuma.
Sulata valge šokolaad vesivanni kohal ja sega, kuni see on ühtlane. Tõsta kuuma vee kohalt ja lase veidi jahtuda.
Võta sügavkülmast taldrik ja jäätisepomm välja. Eemalda toidukile, kummuta magustoit jahtunud taldrikule. Siis eemalda toidukile abil kauss.
Nirista jäätisepommile valge šokolaad. Kaunista vaarikate, mangoviilude, röstitud kookoshelveste ja värske mündiga. Serveeri kohe!
Kasuta siin head vanillijäätist, nt Onu Eskimo vanilliplombiiri (Balbiino, 480g/1 liiter) või Vanilla Ninja vanilli-koorejäätist (Balbiino, 480 g/1 liiter).
Idee siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Jäätisepomm
Põnev ja maitsev jäine magustoit, mille võib soovi korral enne serveerimist kaunistada sulatatud valge šokolaadiga.
Meie kasutasime Härmavili smuutisegu "Aphrodite pisarad" ja Balbiino vanillijäätist.