1 väike jahune kartul
60 ml e. 4 sl õli
1 hakitud väike sibul
4 riivitud küüslauguküünt
1 sl mahedamaitselist karripulbrit
200 g noori õisoakaunu
1 sl mangotšatnit
hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Lisaks: Peale:1 sl mahedamaitselist karripulbrit
1 tl tuhksuhkrut
1 sl mustköömneid
Serveerimiseks:hakitud värsket münti
riivitud laimikoort
Keeda kartul pehmeks, koori ja tambi kuumalt pudruks. Maitsesta kergelt soolaga.
Täidise jaoks kuumuta pannil 2 tl õlis hakitud sibulat, kuni see muutub kergelt kuldseks. Lisa küüslauk, karripulber ja tükeldatud oad. Prae segades umbes 2 minutit, kuni oad hakkavad pehmenema. Tõsta tulelt.
Sega juurde tšatni, kartulitamp, koriander. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta 15 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 190 C.
Samosade valmistamiseks aseta üks filotainaleht tööpinnale, pintselda kergelt õliga, siis voldi pooleks (hoia lühem külg enda ees, siis voldi pikem külg peale, nii et saad pika ristküliku). Hoia ülejäänud filotainalehti niiske köögirätiku all, et need liialt ei kuivaks.
Tõsta kuuendik täidisest tainariba alumisse otsa, jättes 2 cm tühjaks. Võta parem alumine nurk ja voldi diagonaalselt vasakule üle täidise, nii et saad kolmnurkse otsa. Jäta sedasi voltimist, kuni saad kena kolmnurkse samosa-piruka. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vormi samal moel veel 5 samosa-pirukat.
Pintselda samosad pealt õliga, siis raputa peale tuhksuhkrut, karripulbrit ja mustköömneid.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuni pirukad on kenasti kuldpruunid.
Serveeri maitsestatud jogurti ja tšatniga.
Retsept siit.
Õisoa-samosad
Õisuba (ingl. runner bean) sobib hästi indiapäraste maitsetega, siin näiteks filotainakolmnurkade sees. Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad.