2 sibulat
2 tl tšillipulbrit
1 punane tšilli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
400 g hakitud veiseliha või veisehakkliha
200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
800 g konservitud purustatud tomateid (ehk kaks 400-grammist konservi)
0.5 kaneelikoort
800 g punaseid konservube (2 purki)
Peenesta sibul ja küüslauk köögikombainis peeneks ning prae väheses oliiviõlis pehmeks. Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart.
Lisa hakitud veiseliha ja pruunista liha pidevalt segades.
Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist). Lisa saadud tomatipasta hakklihale. Lisa purustatud tomatid, kaneelikoor ja 1 dl vett. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Alanda kuumust ja hauta rooga 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua).
Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.
Chilli con Carne on maitsvam järgmisel päeval, nii et võimaluse korral valmista roog päev varem. Enne serveerimist kuumuta uuesti läbi.
Juurde maitsvat saia, värsket salatit ja avokaadodippi ehk guacamolet.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Oh kui hea! See chilli con carne viib keele alla (eriti järgmisel päeval) Ciabatta sobib imehästi kõrvale. :)
Taevalik! Järgmise päeva kohta veel ei tea, aga samal päeval viib küll keele alla. Siiani ei ole tomati-oa-lihakombinatsioon mulle eriti sooja mälestust jätnud, aga see on suur erand. Ja ettevaatust, retsepti kogus on paras potitäis...
Väga hea roog, eriti külma ilmaga. Suurepärane kergelt soojendatud ciabatta ja maitsestamata jogurtiga. Mina kasutan päikesekuivatatud tomatite asemel omatehtud tomateid, praeahjus kuivatatud ja maitse on ikka väga hea. Panin oliiviõliga purki ja nüüd muudkui kasutan. Vahest olen teinud ka lihtsalt tomatipastaga, ei saa öelda, et maitse väga palju kannataks. Retseptis on kirjas veiniklaasitäis vett, ma olen proovinud mitut varianti (ju siis klaasitäied on erinevad) ja kõige sobivam on ca 2 dl vett, sellisel juhul ei lähe miskit kõrbema, kui näiteks unustad ennast teleka ette :).
Imeline... Köömned ja kaneel annavad meeldiva lisa:) Sellest saab kindlasti toit, mida teen veel ja veel.
Ma vahel teen hautist, aga vahel lisan nii palju vedelikku, et tuleb hoopis supp.. :)
Leka-smeka :)
Panin porgandit ka ja liha on pähh panin soja massi :)
Vett tuleb küll rohkem panna. Tegin 1dl veega ja tuli väga kuiv ja kõrbes põhja. Pigem edaspidi paneks purustatud tomatite purgitäie vett..
Samas 800 g purustatud tomateid on ju ka suuresti vedelik. Eks tuleb silma peal hoida ja kui tõesti kuiv tundub, siis vett juurde lisada. Ja kui liiga vedel jääb, siis ilma kaaneta kauem hautada, et osa vedelikust aurustuks :)
Jamie Oliveri Chilli con Carne
Tuntud briti telekoka versioon kuulsast tex-mex roast.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.