Sisikonnasupp

Retsept aastast 1935.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

seasüda

seaneerud

300 g sealiha

3 l vett

1 l kooritud kartuleid

1 kaalikas

2 porgandit

2 sibulat

2 loorberilehte

10 tera musta pipart

0,5 klaasi odratangu

1 sl jahu

soola

Valmistamine

Pese neerud, süda ja liha, lõika tükkideks ja pane külma veega tulele. Kuumuta keemiseni, riisu pinnale tekkiv vaht. Lisa maitseained ja keeda tund aega.

Siis lisa odratangud ja puhastatud ning tükkideks lõigatud köögivili. Keeda, kuni need on peaaegu pehmed, siis lisa tükeldatud kartulid.

Kui kartulid on pehmed, siis lisa vähese veega segatud jahu ning kuumuta supp korra uuesti keemiseni.  

Allikas: Taluperenaine, detsember 1935

LISA KOMMENTAAR