Sinihallitusjuustu-sellerisupp

Püreesupp Stiltoni sinihallitusjuustu ja selleriga. 

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 sl õli

2 hakitud suurt sibulat

1 suur hakitud porgand

700 g juursellerit

1.5 l köögiviljapuljongit

2-3 värsket tüümianioksa

3 dl piima

soola ja musta pipart

15-20 g hakitud värsket peterselli

140-175 g Stiltonit või muud sinihallitusjuustu

Valmistamine

Sulata või ja õli suures potis ning hauta sibulat ja porgandit tasasel tulel 6 minutit, kuni sibul on pehme.

Koori juurseller, lõika 2,5 cm tükkideks ja pane potti. Lisa aedviljapuljong ja tüümian. Kuumuta keemiseni, sega, kata kaanega ja hauta 20-25 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Püreesta supp ühtlaseks. Pane supp uuesti potti, lisa piim ja maitsesta. Hauta 5 minutit, lisa hakitud petersell ja jaota taldrikutele.

Igale portsjonile murenda peale veidi Stiltoni sinihallitusjuustu.

Serveeri hea leivaga.

Variatsioon:

  • Ajakirjas "Millennium Christmas at Tesco" oli selline retsept: 50 g võid, 1 hakitud suur sibul, 350 g kuubikuteks lõigatud juursellerit, 1 purustatud küüslauguküüs, 750 ml köögivilja- või kanapuljongit, 300 ml piima, 150 ml kuiva siidrit, 175 g Stiltonit (pluss veel veidi kaunistamiseks), soola ja pipart, peale 4 sl kohvikoort. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR