Sulata või ja õli suures potis ning hauta sibulat ja porgandit tasasel tulel 6 minutit, kuni sibul on pehme.
Koori juurseller, lõika 2,5 cm tükkideks ja pane potti. Lisa aedviljapuljong ja tüümian. Kuumuta keemiseni, sega, kata kaanega ja hauta 20-25 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Püreesta supp ühtlaseks. Pane supp uuesti potti, lisa piim ja maitsesta. Hauta 5 minutit, lisa hakitud petersell ja jaota taldrikutele.
Igale portsjonile murenda peale veidi Stiltoni sinihallitusjuustu.
Serveeri hea leivaga.
Variatsioon:
Ajakirjas "Millennium Christmas at Tesco" oli selline retsept: 50 g võid, 1 hakitud suur sibul, 350 g kuubikuteks lõigatud juursellerit, 1 purustatud küüslauguküüs, 750 ml köögivilja- või kanapuljongit, 300 ml piima, 150 ml kuiva siidrit, 175 g Stiltonit (pluss veel veidi kaunistamiseks), soola ja pipart, peale 4 sl kohvikoort.
Sinihallitusjuustu-sellerisupp
Püreesupp Stiltoni sinihallitusjuustu ja selleriga.