Sibula-galette

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

180 g e. 3 dl nisujahu

75 g võid

0,25 tl soola

125 g maitsestamata toorjuustu (10%)

Määrimiseks:

1 klopitud muna

Täidis:

4 suuremat sibulat

3 sl oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

1 sl suhkrut

2 sl hakitud tüümiani

100 g maitsestamata toorjuustu

soola ja musta pipart

Kaunistamiseks:

1-2 tl seesamiseemneid soovi korral

soolahelbeid ja tüümianilehekesi

Valmistamine

Kuumuta ahi 225°C. 

Taina jaoks sega jahu, või ja sool köögikombainis ühtlaseks puruseguks. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Suru tainas plaadiks, keera toidukilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks koori ja viiluta sibul. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa sibul ja prae tasasel tulel 20 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte liialt pruunistunud. 

Lisa palsamiäädikas, suhkur ja tüümian ja prae veel 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Rulli tainas kergelt jahusel laual u 35 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Määri tainaplaadi keskele toorjuust, jättes serva u 6 cm laiuselt puhtaks. Laota toorjuustule sibulasegu, siis tõsta servad üle täidise. Pintselda tainaservad munaga, puista peale veidi seesamiseemneid. 

Küpseta 225-kraadise ahju allosas u 20 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne. Puista peale soolahelbeid ja tüümianilehekesi. 

Nipid ja soovitused:

  • Selle sibulapiruka valmistamiseks sobib ideaalselt ka see möldri õunakoogi tainas (jahu+hapukoor+sulavõi). Pildil ongi just selle tainaga valmistatud galette, tainast läheb siia pool kogust. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.11.2020 11:26

Väga-väga mõnus pirukas! Kasutasin möldri õunakoogi tainast ja sibulaid panin üsna tunde järgi.