180 g e. 3 dl nisujahu
75 g võid
0,25 tl soola
125 g maitsestamata toorjuustu (10%)
Määrimiseks:1 klopitud muna
Täidis:4 suuremat sibulat
3 sl oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
1 sl suhkrut
2 sl hakitud tüümiani
100 g maitsestamata toorjuustu
soola ja musta pipart
Kaunistamiseks:1-2 tl seesamiseemneid soovi korral
soolahelbeid ja tüümianilehekesi
Kuumuta ahi 225°C.
Taina jaoks sega jahu, või ja sool köögikombainis ühtlaseks puruseguks. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Suru tainas plaadiks, keera toidukilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks koori ja viiluta sibul. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa sibul ja prae tasasel tulel 20 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte liialt pruunistunud.
Lisa palsamiäädikas, suhkur ja tüümian ja prae veel 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Rulli tainas kergelt jahusel laual u 35 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri tainaplaadi keskele toorjuust, jättes serva u 6 cm laiuselt puhtaks. Laota toorjuustule sibulasegu, siis tõsta servad üle täidise. Pintselda tainaservad munaga, puista peale veidi seesamiseemneid.
Küpseta 225-kraadise ahju allosas u 20 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne. Puista peale soolahelbeid ja tüümianilehekesi.
Retsept siit.
Väga-väga mõnus pirukas! Kasutasin möldri õunakoogi tainast ja sibulaid panin üsna tunde järgi.
Sibula-galette