Tomatid tuunikala ja ubadega

Briti toidukirjutaja Nigel Slateri retsept. Kasuta võimalikult erinevaid tomateid. Algretseptis on kasutatud borlotti ube ehk rooma ube.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g eri värvi ja eri sorti tomateid

2 värsket küüslauguküünt

6 tüümianioksa

3 sl oliiviõli

400 g purk konservitud borlotti e. rooma ube

suurem purk kvaliteetset tuunikalakonservi

soola ja musta pipart

paar oksa värsket rosmariini või punet

Serveerimiseks:

ciabatta't või pikka saia

Valmistamine

Lõika tomatid pooleks, pane kaussi. Koori ja haki võimalikult värsked küüslauguküüned, lisa tomatitele. Lisa tüümianilehekesed. Lisa 3 sl oliiviõli ja korralik näpuotsatäis soola. 

Ava konservitud borlotti oad ja kalla kogu purgitäis (sh leem) ahjuvormi. Maitsesta musta pipraga. 

Kurna tuunikalakonserv, poeta tuunikala ubade peale. Laota peale tomatisegu, siis nirista peale veel veidi oliiviõli. Torka siia-sinna paar ürdioksa (rosmariin/pune). Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Naudi kasvõi kohe peale küpsetamist, aga see roog maitseb veelgi paremini, kui on saanud veidi maha jahtuda. 
  • Nigel Slater soovitab kõrvale pakkuda ciabatta't või pikka saia, mis on kergelt viilutatud ja ahjus krõbedaks küpsetatud. Saiaga saab ka kogu leeme kätte roa seest.
  • Kui Sul värskeid tomateid ei ole, siis kasuta konservitud purustatud tomateid. 
  • Borlotti ubade asemel võib kasutada ka nt cannellini, flageolet' või haricot ube. 
  • Tuunikala asemel võib kasutada nt konservitud artišokisüdameid - sel juhul lisa ka näiteks veidi rohelisi oliive. Siis sobib roog ka veganitele. 

Loe veel:

Retsept siit.

 

LISA KOMMENTAAR