Kalapulgavõileib tillikastmega

Norra toidukirjutaja Signe Johanseni retsept.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 külmutatud kalapulka

2 viilu tavalist või röstsaia

võid

Tillikaste:

1 väike punt tilli

1 väike punt peterselli

2 Abba vürtsikilu või anšoovisefileed

3 kornišoni või väikest delikatesskurki

1 tl loputatud kappareid

1 väikese sidruni mahl ja riivitud koor

2-3 sl oliiviõli

1 tl mädarõigast purgist

Valmistamine

Valmista esmalt tillikaste. Selleks pane kõik komponendid kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta ühtlaseks. Kui Sul ei ole kannmikserit, siis haki peeneks ja tambi seejärel uhmris pastaks. 

Küpseta kalapulgad vastavalt pakendi juhistele krõbedaks ja küpseks. 

Rösti/grilli saiaviilud. Määri võiga, siis aseta ühele saiaviilule praetud kalapulgad, nirista peale tillikaste ja tõsta peale teine saiaviil. 

Naudi. 

Nipid ja soovitused:

  • Erilistel puhkudel või saiaviilud röstimise asemel need hoopis võis praadida. 
  • Ülejäänud tillikastet hoia külmkapis. Kasuta salatite maitsestamiseks või serveeri koos keedetud varajaste kartulitega. 
  • Tillisalsat võib kasutada erinevate võileibade tegemiseks (ahjupraad, suitsukana, pastrami, deli-lihalõigud)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR