Monte Cristo on ameeriklaste versioon prantslaste croque-monsieur võileivast. 1930ndatel-1960ndatel figureeris see USA kokaraamatutes järgmiste nimede all: "French sandwich", "toasted ham sandwich", "French toasted cheese sandwich".
Kuumuta praepann madalal tulel, kuumuta või. Lisa kihilised saiad ja prae 4-6 minutit. Pööra ümber ja prae veel 4-5 minutit, kuni saiad on läbinisti kuumad ja juust sulanud.
Serveeri maasikamoosiga.
Nipid ja soovitused:
Sai - kõige parem on siin kasutada tavalist valget röstsaia, aga täisteraröstsai või juuretisesai sobib ka.
Sinep - kõige paremini sobib Ameerika nn kollane sinep, aga Dijoni sinep või terav pruun sinepi (segatuna vähese majoneesiga) annab põneva lisamaitse.
Liha - traditsioonilseit kasutatatakse sealihasinki ja kalkunisinki, aga võib kasutada ka praejääke jms.
Juust - traditsiooniliselt kasutatakse siin Šveitsi juustu, aga sobivad ka muud (Münster, mozzarella, terav Cheddar jm).
Traditsiooniliselt praetakse Monte Cristo võileivad pannil, aga soovi korral võib neid ka fritüüris frittida.
Võileib ise on pigem soolane, aga seda serveeritakse tihti tuhksuhkruga ja moosi või vahtrasiirupiga.
Monte Cristo võileib
Monte Cristo on ameeriklaste versioon prantslaste croque-monsieur võileivast. 1930ndatel-1960ndatel figureeris see USA kokaraamatutes järgmiste nimede all: "French sandwich", "toasted ham sandwich", "French toasted cheese sandwich".