800 g nisujahu
2 dl piima
4 dl vett
30 g värsket pärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 dl õli
Täidis:1 kg puhastatud Lüübnitsa sibulaid
3 keedetud muna
1,5 dl õli praadimiseks
1,5 tl soola
Kate:4 toorest muna
800 g hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
Täidis: Tükelda sibulad kuubikuteks ja prae õlis pehmeks, maitsesta 1,5 tl soolaga. Kui segu on jahtunud, haki sisse munad.
Tainas: Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa piim ja vesi ja pool jahukogusest. Lase kerkida kuni 20 minutit, siis lisa sool, 0,5 dl õli ja ülejäänud jahu. Lase tainal veel kord kerkida. Tainas peaks saama nii paks, et selle saab valada suurele ahjuplaadile (45 x 35 cm) ja natuke käega siluda. Siis laota peale sibulakate.
Kate: Klopi lahti neli muna, lisa hapukoor, 1 tl soola, 1 tl suhkrut ja vala pirukale.
Küpseta u 35 minutit 180-kraadises ahjus.
Retsepti jagas Visit Setomaa on FB-lehel. Foto: Irina Tammis
Kuningriigi sibulapiirak
2020. aasta Seto kuningriigipäeva lemmik piirakuks sai Toomemäe talu kodurestoran Maagõkõnõ sibulapiirak! See on perenaine Sirjele juba 5. meistri tiitel!