Pitsapõhi:
3 muna
150 g riivitud Västerbottensost® juustu või muud kuivemat juustu
1 dl mandlijahu
0,5 tl soola
näpuotsaga musta pipart
Kate:2 dl crème fraîche'i
200 g värskeid kukeseeni
1 punane sibul
1 sl võid
70 g värsket spinatit
1 sidrun
100 g riivitud Västerbottensost® juustu
punt värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Peenesta lillkapsas köögikombainis või riivi peenelt. Sega muna, riivitud juustu ja mandlijahuga, maitsesta soola-pipraga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Koori sibul, lõika sektoriteks. Haki küüslauk.
Kuumuta kukeseened kuumal kuival pannil, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa sibul ja küüslauk ning või, maitsesta kergelt soola-pipraga ja prae kõik kergelt läbi.
Lisa spinat, kuumuta läbi. Siis tõsta pann tulelt.
Määri creme fraiche pitsapõhjale, siis laota peale kukeseenesegu. Maitsesta kergelt riivitud sidrunikoorega, siis puista peale riivitud juust. Küpseta 5-10 minutit.
Puista peale hakitud petersell. Serveeri ja naudi!
Retsept siit.
Lillkapsapitsa praetud kukeseentega