2 suuremat või 4 väiksemat merikeele fileed
3 sl nisujahu
soola ja musta pipart
praadimiseks võid ja oliiviõli
200 g värsket spinatit
Võikaste:40 g võid
2 hakitud šalottsibulat
50 ml kuiva valget veini
50 ml kanapuljongit
1 sl peenelt hakitud kornišone ehk tillukesi marineeritud kurke
1 sl tillukesi kappareid
peotäis siledalehist peterselli
Valmista esmalt tartar-võikaste. Kuumuta pool võist väikeses pannis, lisa hakitud šalottsibulad ja hauta klaasjaks.
Lisa potti vein ja puljong ning keeda, kuni kaste on kokku keenud (u 1/2 võrra). Siis sega juurde hakitud kornišonid, kapparid ja ülejäänud või ning tõsta pott tulelt.
Maitsesta kalafileed soola-pipraga, siis kasta jahusse. Üleliigne jahu raputa maha.
Kuumuta mittenakkuval praepannil tükk võid ja sorts oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa kalafileed ja prae 3 minutit, kuni kalafilee on alt kenasti kuldne. Siis pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt 1-2 minutit.
Kuumuta teisel pannil veidike võid, lisa pestud spinatipehed, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud.
Kuumuta võikaste uuesti läbi, sega juurde hakitud petersell.
Jaota võis kuumutatud spinat taldrikutele, tõsta peale praetud merikeel ja kõige peale lusikatäis-paar võikastet.
Retsept siit.
Merikeel sooja võikastmega
Veidi kalagurmeed.