Merikeel sooja võikastmega

Veidi kalagurmeed.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat või 4 väiksemat merikeele fileed

3 sl nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks võid ja oliiviõli

200 g värsket spinatit

Võikaste:

40 g võid

2 hakitud šalottsibulat

50 ml kuiva valget veini

50 ml kanapuljongit

1 sl peenelt hakitud kornišone ehk tillukesi marineeritud kurke

1 sl tillukesi kappareid

peotäis siledalehist peterselli

Valmistamine

Valmista esmalt tartar-võikaste. Kuumuta pool võist väikeses pannis, lisa hakitud šalottsibulad ja hauta klaasjaks. 

Lisa potti vein ja puljong ning keeda, kuni kaste on kokku keenud (u 1/2 võrra). Siis sega juurde hakitud kornišonid, kapparid ja ülejäänud või ning tõsta pott tulelt. 

Maitsesta kalafileed soola-pipraga, siis kasta jahusse. Üleliigne jahu raputa maha. 

Kuumuta mittenakkuval praepannil tükk võid ja sorts oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa kalafileed ja prae 3 minutit, kuni kalafilee on alt kenasti kuldne. Siis pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt 1-2 minutit. 

Kuumuta teisel pannil veidike võid, lisa pestud spinatipehed, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud. 

Kuumuta võikaste uuesti läbi, sega juurde hakitud petersell.

Jaota võis kuumutatud spinat taldrikutele, tõsta peale praetud merikeel ja kõige peale lusikatäis-paar võikastet.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR