Kitse-limanutisupp läätsedega

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g värskeid kitse-limanutte

2 sl margariini

1 sl karripulbrit

0,5-1 sibulat

2 köögiviljapuljongikuubikut

1,5 l vett

2 dl Beluga läätsesid

2-3 tüümianioksa

Valmistamine

Puhasta ja tükelda seened. Koori ja haki sibul. Loputa läätsed, lase nõrguda. 

Kuumuta potis või. Lisa karripulber, hakitud sibul ja hakitud seened. Kuumuta segades, kuni sibul on muutunud klaasjaks. 

Murenda potti puljongikuubikud, lisa vesi. Sega ja kuumuta keemiseni. 

Lisa pestud läätsed ja tüümianioksad. Kuumuta keemiseni, siis keeda, kuni läätsed on pehmed (keetmisaeg on kirjas pakendil). 

Eemalda tüümianioksad, timmi maitse soolaga parajaks. 

Serveeri kõrvale näiteks juuretisesaia.

Nipid ja soovitused:

  • Värskete kitse-limanuttide asemel võid kasutada ka kuivatatud kitse-limanutte või värskeid lehter-kukeseeni.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR