600 g lambaliha
1 dl sulatatud võid
2 sibulat
2 porgandit või 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
6 dl vett või puljongit
4 dl riisi
150 g rosinaid
150 g mett
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist
Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pruunista sulavõis. Lisa tükeldatud sibulad ja kuubikuteks lõigatud porgandid ja prae veidi koos lihaga.
Lisa tomatipasta, pipar, sool ning vesi ja hauta liha poolpehmeks. Lisa pestud riis ja hauta aeg-ajalt segades pehmeks.
Sulata mesi väheses kuumas vees, lisa rosinad ja lisa pilafile. Hauta veel 10 minutit.
Maitsesta, puista peale maitserohelist ja serveeri.
Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (13.11.2002). Pildi tegi Ilse.
Väga mõnus mahlane roog. Kasutasin lamba kaelakarbonaadi ja liha lausa sulas suus. Natuke harjumatu magus maitse, aga kindlasti teen selle retsepti järgi veel.
Unustasin lisada, et rosinaid ja mett panin poole vähem ja mehe arvates oli ikkagi liiga palju.
Tegin selle retsepti järgi, aga mina jätsin nii rosinad kui mee panemata ;) See pole pilaff muidu :) Ja tomatipasta asemel viilutasin peened tomati ribad. :) Supper hea tuli ;)
Krissu, ju seda pilaffigi tehakse mitmel erineval moel. Seda retsepti jagas ühe siinse Gruusia restorani grusiinist peakokk, nii et täitsa mitte-gruusia see vast pole :)
väga hea
Gruusia pilaff
Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept sisaldab lambaliha, porgandit, rosinaid ja riisi.