Gruusia pilaff

Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept sisaldab lambaliha, porgandit, rosinaid ja riisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g lambaliha

1 dl sulatatud võid

2 sibulat

2 porgandit või 2 sl kontsentreeritud tomatipastat

6 dl vett või puljongit

4 dl riisi

150 g rosinaid

150 g mett

soola ja musta pipart

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pruunista sulavõis. Lisa tükeldatud sibulad ja kuubikuteks lõigatud porgandid ja prae veidi koos lihaga.

Lisa tomatipasta, pipar, sool ning vesi ja hauta liha poolpehmeks. Lisa pestud riis ja hauta aeg-ajalt segades pehmeks.

Sulata mesi väheses kuumas vees, lisa rosinad ja lisa pilafile. Hauta veel 10 minutit. 

Maitsesta, puista peale maitserohelist ja serveeri.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (13.11.2002). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 07.05.2010 21:39

Väga mõnus mahlane roog. Kasutasin lamba kaelakarbonaadi ja liha lausa sulas suus. Natuke harjumatu magus maitse, aga kindlasti teen selle retsepti järgi veel.

Pille
postitatud 17.03.2016 18:43

Itakene saatis sellise foto ka:

Itakene
postitatud 08.05.2010 16:21

Unustasin lisada, et rosinaid ja mett panin poole vähem ja mehe arvates oli ikkagi liiga palju.

Krissu
postitatud 31.10.2013 14:07

Tegin selle retsepti järgi, aga mina jätsin nii rosinad kui mee panemata ;) See pole pilaff muidu :) Ja tomatipasta asemel viilutasin peened tomati ribad. :) Supper hea tuli ;)

Pille
postitatud 17.03.2016 18:49

Krissu, ju seda pilaffigi tehakse mitmel erineval moel. Seda retsepti jagas ühe siinse Gruusia restorani grusiinist peakokk, nii et täitsa mitte-gruusia see vast pole :)

Tupsik
postitatud 17.03.2016 18:15

väga hea