Juustu-naadipirukas

või siis lihtsalt juustu-umbrohupirukas. Retsept on Soome näitleja Ville Haapasalo raamatust.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl kaerahelbeid

1 dl nisujahu

1 sl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

1 dl külmpressitud oliiviõli

1 dl piima

Kate:

2 dl kupatatud või külmutatud ja sulatatud noori naadilehti või põdrakanepilehti või kortslehti või nõgeselehti

2 muna

3 dl piima

1 tl musta pipart

1 sl sidrunimahla

3 dl riivitud juustu VÕI

200 g tükeldatud kitsejuustu

Valmistamine

Sega põhja jaoks kuivained omavahel, siis lisa piim ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Määri 30 cm läbimõõduga pirukavorm õliga, suru tainas vormi põhjale ja seintele. 

Torka pirukapõhi kahvliga auklikuks, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne. 

Samal ajal haki umbrohi peeneks. 

Klopi munad, lisa piim, hakitud umbrohi, riivitud juust ja muu. Kalla eelküpsetatud põhjale. 

Küpseta veel umbes 30 minutit või kuni kate on kenasti kuldpruun. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR