50 g võid
1 hakitud sibul
1-2 hakitud küüslauguküünt
600 g värskeid kukeseeni või muid mahedamaitselisi seeni
1 sl mahedamaitselist paprikapulbrit
2 sl nisujahu
1 dl vett või puljongit
200 g Saare 20% hapukoort
2 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil või, lisa sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel. Siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
Lisa puhastatud ja poolitatud kukeseened, sool, pipar, paprikapulber ja kuumuta segades, kuni seened on pehmed.
Puista juurde jahu, lisa vesi ja kuumuta keemiseni.
Sega juurde hapukoor ja petersell, timmi maitse parajaks ja serveeri.
Retsept on mugandatud raamatust "Austria - culinary tour" (Chantarelle Gulash). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
milline on siis tavaline kukeseenekaste?
mm - kas Sa teed "tavalist" kukeseenekastet samuti paprikapulbriga näiteks? See sellise austria-ungari hõngu lisabki.
Tavaline on sibulaga, see peterselliga. Kellele meeldib, tundubki eriline, isiklikult ei vahetaks elus sibulat peterselli vastu
Guljaššiks teeb selle kastme vist jahu ja hapukoor.
Ja küüslauk ja PAPRIKAPULBER! :)
Üks 2015. a juulis tehtud pilt ka:
Tegin just, imehea! Aitäh retsepti eest.
Olen juba teinud, väga hea!
See näeb küll üliahvatlev välja :)
Kukeseeneguljašš
Huvitav vaheldus tavalisele kukeseenekastmele, mugandatud ühest Austria rahvustoitude raamatust.