Kukeseeneguljašš

Huvitav vaheldus tavalisele kukeseenekastmele, mugandatud ühest Austria rahvustoitude raamatust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 hakitud sibul

1-2 hakitud küüslauguküünt

600 g värskeid kukeseeni või muid mahedamaitselisi seeni

1 sl mahedamaitselist paprikapulbrit

2 sl nisujahu

1 dl vett või puljongit

200 g Saare 20% hapukoort

2 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil või, lisa sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel. Siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. 

Lisa puhastatud ja poolitatud kukeseened, sool, pipar, paprikapulber ja kuumuta segades, kuni seened on pehmed.

Puista juurde jahu, lisa vesi ja kuumuta keemiseni.

Sega juurde hapukoor ja petersell, timmi maitse parajaks ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Austrias serveeritakse seda suurte peekoniklimpide ('Semmelknödel') või väikeste Spätzle-klimplidega, juurde võib pakkuda ka härjasilma/praetud muna.
  • Kui Sa sibulat ja/või küüslauku ei armasta, siis jäta need välja. Väga tihti tehakse Austria kukeseeneguljašši ka ilma laukudeta. 
  • Väga põneva maitse saad siis, kui lisad hakitud peterselli kohe alguses võisse ja praed seda seal veidi enne ülejäänud komponentide lisamist. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Austria - culinary tour" (Chantarelle Gulash). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

mm
postitatud 17.07.2015 14:37

milline on siis tavaline kukeseenekaste?

Pille
postitatud 25.07.2019 15:28

mm - kas Sa teed "tavalist" kukeseenekastet samuti paprikapulbriga näiteks? See sellise austria-ungari hõngu lisabki.

nii
postitatud 17.07.2015 16:11

Tavaline on sibulaga, see peterselliga. Kellele meeldib, tundubki eriline, isiklikult ei vahetaks elus sibulat peterselli vastu

kriips
postitatud 18.07.2015 22:58

Guljaššiks teeb selle kastme vist jahu ja hapukoor.

Pille
postitatud 25.07.2019 15:34

Ja küüslauk ja PAPRIKAPULBER! :)

Pille
postitatud 25.07.2019 15:27

Üks 2015. a juulis tehtud pilt ka:

Kelly Kelly
postitatud 22.09.2019 18:26

Tegin just, imehea! Aitäh retsepti eest.

Maili Bakhof
postitatud 21.08.2020 17:28

Olen juba teinud, väga hea!

Renna Pakaste
postitatud 26.10.2021 22:54

See näeb küll üliahvatlev välja :)