4 krõbeda koorikuga piklikku kuklit
5 dl peenelt ribastatud jääsalatit
20 keedetud ja kooritud keskmise suurusega või hiidkrevetti
värsket koriandrit
1 pikk punane tšilli
Kurgisalat:1 pikem kasvuhoonekurk ("Lebanese cucumber")
2 sl riisiäädikat
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
Salatikaste:125 g (Kewpie) majoneesi
2 sl tomatipüreed
1 tl Worcesteri kastet
2 sl värskelt pressitud laimimahla
Valmista esmalt kurgisalat. Lõika kurk õhukesteks viiludeks, pane koos riisiäädika, suhkru ja soolaga kaussi. Sega läbi ja lase 15 minutit tõmmata. Siis pigista kurgisalat kuivemaks.
Salatikastme jaoks sega kõik ained väikeses kausis omavahel.
Serveerimiseks lõika piklik kukkel pikuti peaaegu pooleks, aga mitte läbi. Määri mõlemale saiapoolele vürtsikat salatikastet, siis tõsta sinna jääsalat ja kuivemaks pigistatud kurgisalat. Jaota krevetid saiade vahele, nirista peale veel salatikastet.
Kaunista koriandrioksa ja viilutatud tšilliga.
Retsept siit.
Banh mi krevettidega