Banh mi krevettidega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 krõbeda koorikuga piklikku kuklit

5 dl peenelt ribastatud jääsalatit

20 keedetud ja kooritud keskmise suurusega või hiidkrevetti

värsket koriandrit

1 pikk punane tšilli

Kurgisalat:

1 pikem kasvuhoonekurk ("Lebanese cucumber")

2 sl riisiäädikat

2 tl suhkrut

0,5 tl soola

Salatikaste:

125 g (Kewpie) majoneesi

2 sl tomatipüreed

1 sl sriracha tšillikastet

1 tl Worcesteri kastet

2 sl värskelt pressitud laimimahla

Valmistamine

Valmista esmalt kurgisalat. Lõika kurk õhukesteks viiludeks, pane koos riisiäädika, suhkru ja soolaga kaussi. Sega läbi ja lase 15 minutit tõmmata. Siis pigista kurgisalat kuivemaks. 

Salatikastme jaoks sega kõik ained väikeses kausis omavahel. 

Serveerimiseks lõika piklik kukkel pikuti peaaegu pooleks, aga mitte läbi. Määri mõlemale saiapoolele vürtsikat salatikastet, siis tõsta sinna jääsalat ja kuivemaks pigistatud kurgisalat. Jaota krevetid saiade vahele, nirista peale veel salatikastet.

Kaunista koriandrioksa ja viilutatud tšilliga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR