Röstitud datlid laimiga

Põnev amps.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

20 Medjool datlit

1 laimi mahl

2 sl oliiviõli

0,5 tl meresoolahelbeid

0,25 tl kergelt suitsuseid tšillihelbeid (nt Urfa)

1 laimi riivitud koor

Valmistamine

Pane datlid madalasse ahjuvormi ühekordse kihina. Nirista peale laimimahl ja oliiviõli, siis maitsesta soola ja tšillihelvestega. 

Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni datlid on kenast puhvis ja kergelt karamellised. 

Puista peale riivitud laimikoort ja serveeri soojalt. 

Joogisoovitused:

  • Midagi kerget ja puuviljast, sobib nii valge kui ka punane vein. Proovi nt Itaalia kerge mulliga Lambrusco't või Austraalia maitsvat Viognier'i. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR