Lihtne grillitud picanha

Loe picanha kohta lähemalt Nami-Nami sõnastikust.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg picanha (veiselihatükk, rasvakihiga!)

soola

oliiviõli

Serveerimiseks:

Chimichurri salatit

Valmistamine

Võta picanha vähemalt tund-kaks enne valmistamist külmkapist toasooja.

Kuumuta BBQ/grill. 

Lõika terava noaga picanha rasvakiht triibuliseks, patsuta köögipaberiga kuivemaks. Maitsesta liha ümberringi julgelt soolaga, nirista peale oliiviõli. Lase 5-10 minutit maitsestuda. 

Aseta picanha grillile otse süte kohale, rasvakiht ülal. Küpseta umbes 2 minutit, siis pööra ringi ja grill ika rasvakihiga poolt 2 minutit. 

Kui liha on mõlemalt poolt kenasti pruunistunud, aga seest veel toores, tõsta see tulelt ja lase 10 minutit puhata. 

Siis lõika liha pikikiudu 2,5 cm paksusteks steikideks. Puista steikidele veidi soola ja grilli nüüd nagu tavalisi steike mõlemalt poolt (medium-rare ehk poolküps on ideaalne), arvestades umbes 3-4 minutit ühele küljele. 

Kui steigid on grillitud, siis tõsta tulelt, lase mõned minutid puhata ja siis lõika ristikiudu ilusti viiludeks. 

Serveeri chimichurri kastmega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR